Pentru a evita situaţiile neplăcute care pot apărea în cadrul deplasării dumneavoastră în Arabia Saudită, este indicat să vă informaţi în prealabil asupra situaţiei de securitate din zonă!  Atragem atenţia cetăţenilor români care doresc să călătorească în Regatul Arabiei Saudite că există un potenţial risc al atacurilor teroriste. Atacurile teroriste pot viza obiective strategice, personalităţi locale, dar şi turişti străini sau cetăţenii care lucrează în cadrul companiilor străine din această ţară. Principalul factor de risc îl reprezintă organizaţia teroristă Al Qaeda, care îşi are baza în Yemen-ul vecin. Dacă doriţi să călătoriţi în Arabia Saudită sau vă aflaţi deja pe teritoriul său, vă recomandăm să vă adresaţi Ambasadei României din Arabia Saudită la telefonul 00966-1-2630456 sau 00966 533 831 607 şi să vă anunţaţi prezenţa în regiune, comunicând coordonatele dumneavoastră pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Alte recomandări

Vă recomandăm cu insistenţă să vă încheiaţi asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă atunci când vă deplasaţi în Arabia Saudită! Pentru siguranţa dumneavoastră, în cazul în care călătoriţi in această ţară:  Evitaţi locurile publice şi hotelurile care nu au un sistem de protecţie adecvat. Nu va deplasaţi pe timpul nopţii, in cartiere periferice sau in zone izolate ale ţării. Recurgeţi la operatori turistici acreditaţi atunci când vă planificaţi o călătorie în Arabia Saudită. Nu vă implicaţi în dispute. Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile

Ambasada României în Regatul Arabiei Saudite

Adresa: King Fahad Quarter, Amin Al Rehany Street, Villa no.8, Riad – 11693

Telefon fix: 00966 126 304 56 Telefon mobil: 00966 533 831 607

E-mail: office@embrom.org.sa

Secţia consulară

Telefon: 00966-1-456.62.05 E-mail: consular@embrom.org.sa

Însărcinat cu afaceri a.i.: Dl. Mihail-Constantin COMAN

Despre Arabia Saudita

Localizare: Arabia Saudită este situată în partea de sud-vest a Asiei şi ocupă 4/5 din Peninsula Arabă. Vecinii: Iordania, Irak şi Kuweit la nord, Bahrein (de care este legată printr-un pod peste Golf, de 25 km), Qatar şi Emiratele Arabe Unite la est, Oman şi Yemen la sud.

Suprafaţa: 2.149.690 km². Populaţia: 29.207.277.

Capitala: Riad (2 mil. locuitori). Alte oraşe: Jeddah, Mecca, Medina, Taif, Dammam.

Moneda: rial saudit Limba oficială: arabă

Religia: islamică. Peste 85% din populaţie este sunită. Populaţia şiită este aşezată în partea de est a ţării, îndeosebi în provincia Al-Hasa.

Forma de guvernământ: monarhie absolută. Regele este desemnat de un Consiliu de familie care îl alege şi pe prinţul moştenitor. Nu există Constituţie, deciziile majore fiind luate de suveran, în consultare cu membrii familiei regale şi sunt inspirate din Coran şi din legile nescrise ale triburilor saudite.

Şeful statului: regele ABDULLAH BIN ABDULAZIZ AL SAUD (începând cu 1 august 2005).

Regele numeşte un Consiliu de Miniştri în care suveranul deţine funcţia de preşedinte, iar prinţul moştenitor, Sultan Bin Abdulaziz Al Saud (numit tot la 1 august 2005), este prim-viceprim ministru.

Nu există parlament şi nici partide politice. Printr-un decret regal a fost constituit în 1992 un Consiliu Consultativ, alcătuit din 120 de membri, numiţi de rege pe o perioadă de 4 ani.

http://www.emigrantul.ro/wp-content/uploads/2013/02/Meca_Arabia_Saudita.jpghttp://www.emigrantul.ro/wp-content/uploads/2013/02/Meca_Arabia_Saudita-150x150.jpgRedactiaOrientasigurare de calatorie,consulatul romaniei in Arabia Saudita,Coran,cosul,provincii din Arabia,recomandariPentru a evita situaţiile neplăcute care pot apărea în cadrul deplasării dumneavoastră în Arabia Saudită, este indicat să vă informaţi în prealabil asupra situaţiei de securitate din zonă!  Atragem atenţia cetăţenilor români care doresc să călătorească în Regatul Arabiei Saudite că există un potenţial risc al atacurilor teroriste. Atacurile...Gazeta romanilor de pretutindeni | Stiri si informatii despre diaspora | Anunturi cu locuri de munca din strainatate | Anunturi gratuite