Ministerul afacerilor externe Roman recomanda cetatenilor romani sa evite calatoriile in Thailanda. Climatul de securitate este deosebit de volatil si turistii se pot expune riscului de a fi victime colaterale ale actelor de violenta. Următoarele provincii din sudul extrem al ţării trebuie evitate: Pattani, Narathiwat, Yala si Songkhla, precum şi graniţa cu Myanmarul şi zona templului Preah Vihear (Khao Phra Wiharn).

În perioada mai-octombrie, când este sezonul ploios în cea mai mare parte a Thailandei, se recomandă cetăţenilor români să respecte cu stricteţe sfaturile autorităţilor locale şi să urmărească mass-media locală pentru a afla care sunt zonele afectate. Cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Thailanda sunt sfătuiţi să se informeze, în prealabil, asupra situaţiei de securitate din zonă. În acest sens, este recomandată consultarea periodică a paginii web a Ministerului Afacerilor Externe în special a Rubricii “Sfaturi de călătorie”. Cetăţenii români care se deplasează în Thailanda sau care se află deja pe teritoriul acestui stat, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României din Bangkok şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonatele pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că, de la caz la caz, pot interveni limitări privind posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în situaţii de urgenţă.

Ambasada României în Regatul Thailandei

Cancelaria

Adresa: 3388/41 Sirinrat Office Building, 12th Floor, RAMA IV Road, Khlong Toei District, Bangkok 10110

Telefon secretariat: +66 (0) 2 2402522

Telefon secţie consulară: +66 (0) 2 2402523

Linie dedicată pentru situaţii de criză şi cazuri de cetăţeni români aflaţi în situaţii de necesitate la nivel local: 08-63.639.118 Fax: +66 (0) 2 2402550

E-mail ambasadă: ROmembnk@ksc.th.com

E-mail secţia consulară: ROconsul@ksc.th.com Web: http://bangkok.mae.ro

Însărcinat cu afaceri a.i.: Dl. Gruia JACOTĂ

 Alte recomandări

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să îşi încheie asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!

MAE recomandă cetăţenilor români care se află deja în Thailanda:

  • Să evite circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării.
  • Să respecte cu stricteţe anunţurile şi recomandările autorităţilor locale.
  • În timpul deplasării cu maşina, geamurile trebuie să rămână tot timpul ridicate, iar uşile, blocate.
  • Să respecte tradiţiile şi obiceiurile locale;
  • Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini.
  • Să posede în permanenţă asupra lor o copie a paşaportului pentru a o prezenta autorităţilor thailandeze, ori de câte ori li se solicită acest lucru, menţionând că originalul poate fi găsit la hotelul în care sunt cazaţi. Au fost semnalate cazuri în care turiştii au fost reţinuţi pentru că nu au putut fi identificaţi. Pentru evitarea unor asemenea situaţii, cetăţenii români sunt sfătuiţi să coopereze cu bunăvoinţă cu personalul de securitate la cererea acestora de prezentare a documentelor de călătorie şi să furnizeze explicaţii dacă este cazul.

 Despre Regatul Thailanda

Capitala şi principalele oraşe: Bangkok, Chiang Mai, Hat Yai, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pak Kret.

Suprafaţă şi diviziuni teritoriale: 513.115 km2, împărţită în 8 mari regiuni, subdivizate în 76 de provincii.

Populaţia: 69,51 milioane de locuitori (ianuarie 2012). Structura etnică: thai (75%), chinezi (14%), mong, khmeri, lao, malay, indieni.

Religia: budism (-95%), islam (5%). În partea de sud a ţării, musulmanii sunt majoritari.

Limba oficială: thai

Ziua naţională: 5 decembrie,  ziua de naştere a regelui Bhumibol Adulyadej (n.1927).

Forma de guvernământ: monarhie constituţională

Publicat 04/02/2013

Redactia Emigrantul

http://www.emigrantul.ro/wp-content/uploads/2013/02/Harta_Thailanda.jpghttp://www.emigrantul.ro/wp-content/uploads/2013/02/Harta_Thailanda-150x150.jpgRedactiaAsiabilete de calatorie,Cancelarie,cetatenii romani,consecinte,consulat,consulul din Bangkok,misiune diplomatica,relatii la telefoanele,sfaturi de calatorieMinisterul afacerilor externe Roman recomanda cetatenilor romani sa evite calatoriile in Thailanda. Climatul de securitate este deosebit de volatil si turistii se pot expune riscului de a fi victime colaterale ale actelor de violenta. Următoarele provincii din sudul extrem al ţării trebuie evitate: Pattani, Narathiwat, Yala si Songkhla, precum...Gazeta romanilor de pretutindeni | Stiri si informatii despre diaspora | Anunturi cu locuri de munca din strainatate | Anunturi gratuite