Uciderea brutala a adolescentei de etnie roma zguduie chiar si cei mai vechi detectivi din Dublin. Corpul ei a fost descoperit intr-un mormant superficial din Muntii Wicklow, Dublin.  Michael O’Sullivan, seful echipei de investigatie a cazului ,  a descris-o ca fiind cea mai atroce crima petrecuta in ultimii ani in Irlanda,  care a şocat pe toţi ofiţerii de investigatie  şi a echipelor de căutare cu experienţă care au găsit trupul parţial descompus al tinerei. „Pot spune ca a suferit de o moarte îngrozitoare, care este de neînţeles într-o societate civiliza, declara seful echipei de cercetare. ” Mărioara Rostaş, adolescenta româncă de etnie romă al cărei cadavru a fost descoperit în urmă cu peste o săptămână în apropiere de Dublin, şi-a petrecut ultimele zile din viaţă sechestrată şi violată în mod repetat, fiind o pradă uşoară pentru agresor, relatează Irish Independent, în ediţia online.

Adolescenta de etnie romă colinda oraşul împreună cu familia sa, cerşind bani de la maşinile oprite la semafoare. Ea a ajuns în Irlanda cu trei săptămâni înainte de dispariţie şi nu vorbea deloc engleza. Fata avea 18 ani, dar arăta mai degrabă de 14. Ultima dată a fost văzută de fratele ei, Dumitru, în vârstă de 15 ani, în timp ce urca într-un Ford Mondeo argintiu. Ea i-a spus că merge la un McDonald’s, iar şoferul i-a dat zece euro. Poliţia a bănuit multă vreme că bărbatul care a ispitit-o să urce în maşină este un criminal în vârstă de 29 de ani, cunoscut pentru depravarea sa sexuală şi care îşi oferea serviciile unor clanuri de infractori rivale. Potrivit unui detectiv, acesta a răpit-o gândindu-se că nimeni nu o va căuta.

Detectivii cred că adolescenta şi-a petrecut ultimele zile legată şi încuiată într-o cameră la etajul unei case din sudul Dublinului, ca o jucărie pentru criminal şi partenerii săi. În apropiere era un club şi zeci de persoane treceau zilnic prin faţa casei, fără să ştie însă ce se petrece în spatele pereţilor. Tânăra a fost violată în mod repetat de criminal şi prietenii săi, fiind ucisă în cea de-a treia zi după ce a fost răpită. În acea zi ea a fost urcată într-o maşină şi dusă într-o călătorie lungă, la finalul căreia a fost violată din nou, după care a fost readusă în casa unde era ţinută prizonieră, susţin detectivii. Aceştia au atât de multe informaţii deoarece în cea de-a doua zi de captivitate, tânăra a reuşit să obţină un telefon şi să îl sune pe un frate de-al ei în România. Potrivit unei traduceri oficiale a declaraţiilor ei, furnizate de poliţia română, Mărioara i-a spus fratelui ei că a fost sechestrată şi „violată de bărbaţi”. Ea a încercat să descifreze numele străzii de pe un indicator pe care îl vedea de la fereastră, dar era analfabetă. Ea i-a spus că a fost dusă într-o călătorie şi a menţionat 200 de kilometri. Detectivii au suspectat că răpitorul ar fi dus-o la una dintre rudele sale, un criminal în serie.

În cea de-a treia zi, detectivii cred că răpitorul fie s-a plictisit de ea, fie s-a panicat. Ea a fost împuşcată în cap de mai multe ori, fiind descoperite şapte urme de gloanţe pe un perete al camerei de la etaj. Cadavrul avea un dinte lipsă, ceea ce sugerează că ucigaşii au încercat să desfigureze corpul pentru a împiedica identificarea sa în cazul în care ar fi fost descoperit. Potrivit unor surse, cadavrul era dezmembrat, dar detectivii au negat aceste informaţii.  Mărioara a fost dată dispărută de familie abia după două zile, unul dintre principalele motive ale acestei întârzieri fiind faptul că rudele sale nu ştiau engleză. În plus, nimeni din familia ei nu avea telefon mobil în afară de fratele ei din România.  Prin intermediul unui translator, tatăl tinerei le-a explicat în cele din urmă detectivilor irlandezi că Mărioara este unul dintre cei 15 copii ai săi născuţi în Timişoara şi că cerşitul este singura sursă de venit a clanului. După aderarea României la UE, în 2007, clanul Rostaş s-a instalat într-o tabără amplasată într-o intersecţie din nordul Dublinului. Ei au fost repatriaţi dar un alt grup s-a întors, între care şi părinţii şi fratele ei mai mic, Dumitru. Ei trăiau într-o casă părăsită împreună cu alte familii rome, inclusiv 13 copii.

Cercetările detectivilor irlandezi, fără succes de patru ani, au înregistrat o turnură în momentul în care un jurnalist a scris un articol despre activităţile sexuale ale suspectului. El a povestit cum acesta a fost reţinut de două ori de poliţie în timpul unor activităţi sexuale bizare, în locuri izolate din jurul Dublinului. Într-unul dintre cazuri, acesta purta lenjerie de damă, iar în celălalt se acoperise cu excremente de animale. Criminalul a fost înfuriat de acest articol şi a ordonat din închisoare asasinarea jurnalistului şi a detectivului despre care el credea că i-a furnizat informaţiile. Ancheta în acest caz a dus la descoperirea cadavrului Mărioarei Rostaş.

foto : http://www.independent.ie

http://www.emigrantul.ro/wp-content/uploads/2012/01/Marioara-Rostas.jpghttp://www.emigrantul.ro/wp-content/uploads/2012/01/Marioara-Rostas-150x150.jpgRedactiaAnglia - Irlandacriminal,Dublin,frate,Irlanda,jucarie,prada,prieten,prizoniera,servicii,strada,tanara,traducere,viol,violentaUciderea brutala a adolescentei de etnie roma zguduie chiar si cei mai vechi detectivi din Dublin. Corpul ei a fost descoperit intr-un mormant superficial din Muntii Wicklow, Dublin.  Michael O'Sullivan, seful echipei de investigatie a cazului ,  a descris-o ca fiind cea mai atroce crima petrecuta in ultimii ani in...Gazeta romanilor de pretutindeni | Stiri si informatii despre diaspora | Anunturi cu locuri de munca din strainatate | Anunturi gratuite