Românul Tony Rădulescu ce a emigrat in America la varsta de 14 ani, a murit după ce a fost împuşcat pe autostradă.  Un poliţist român din statul american Washington a fost împuşcat mortal, joi dimineaţă, de un infractor care apoi s-a sinucis. Tony Rădulescu, în vârstă de 44 de ani, s-a născut la Bucureşti şi s-a mutat în Statele Unite când avea 14 ani. El lucra la poliţia statului Washington (State Patrol) de 16 ani şi era detaşat la biroul agenţiei din Bremerton. Rădulescu a oprit pe Autostrada 16 un autovehicul condus de Joshua J. Blake, în vârstă de 28 de ani, şi a transmis prin radio datele maşinii pentru a fi verificate.  Tony Rădulescu nu a mai sunat înapoi la secţie, astfel că un adjunct al şerifului din comitatul Kitsap s-a deplasat la locul indicat de pe autostradă şi l-a găsit rănit. Agentul a fost transportat la Centrul Medical St. Joseph din Tacoma, unde a fost pronunţat decesul său.

Joshua Blake, cu antecedente penale şi închis deja pentru diverse infracţiuni, s-a împuşcat în timp ce adjuncţi ai şerifului comitatului Kitsap veneau să-l aresteze pentru uciderea lui Tony Rădulescu.

Chiar daca Tony a fost dus imediat la spital, medicii n-au reusit sa-i salveze viata. Politistii si trupele speciale l-au gasit intre timp pe suspect intr-o locuinta din Port Orchird, insa cand s-au apopiat de casa, barbatul s-a impuscat in cap. A murit putin mai tarziu, la spital. Cand l-au identificat, oamenii legii au descoperit ca facuse inchisoare pentru trafic de droguri si agresiune.

Tragedia a indurerat comunitatea din Seattle si zeci de oameni au venit sa aprinda luminari si sa depuna flori la sediul politiei. Toti il stiau pe „Agentul Tony”, care a emigrat din Romania la 14 ani si lucra de 16 ani la politia statului Washington. Inainte, avusese o cariera remarcabila in armata, in decursul careia a servit in Irak si Afganistan. Vorbea 5 limbi straine si era vazut ca un politist si un tata model. Tony Radulescu a fost omagiat de intreaga comunitate, intr-o ceremonie de adio desfasurata joi seara.

http://www.emigrantul.ro/wp-content/uploads/2012/03/Erou-roman-in-America.jpghttp://www.emigrantul.ro/wp-content/uploads/2012/03/Erou-roman-in-America-150x150.jpgRedactiaSUA - Canadaafganistan,america,armata,autostrada,centrul medical,ceremonie,comitat,irak,joshua blake,politist,roman,stat,SUA,tony,washingtonRomânul Tony Rădulescu ce a emigrat in America la varsta de 14 ani, a murit după ce a fost împuşcat pe autostradă.  Un poliţist român din statul american Washington a fost împuşcat mortal, joi dimineaţă, de un infractor care apoi s-a sinucis. Tony Rădulescu, în vârstă de 44 de ani,...Gazeta romanilor de pretutindeni | Stiri si informatii despre diaspora | Anunturi cu locuri de munca din strainatate | Anunturi gratuite