Ieri, la postul tv Sky news a fost invitat Ambasadorul Romaniei, Ion Jinga. Misterul cărnii de cal din lasagna comercializată în Marea Britanie a făcut înconjurul Europei. Şi deşi s-a dovedit că produsele nu au plecat din România, dezbaterile pe această temă au continuat. Ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga, a fost invitat să comenteze această situaţie delicată, în direct, la postul Sky News. „Cred că cetăţenii englezi merită să fie corect informaţi. În România, am lansat o anchetă şi acum pot confirma în proporţie de sută la sută că respectivele companii din ţara noastră nu au încălcat nici o lege europeană. Acea carne tocată folosită de producatorii de lasagna nu a venit din România”, şi-a început discursul ambasadorul Ion Jinga.

Totuşi, conţinutul declaraţiilor trece pe planul doi, pentru că oficialul român a şocat prin felul în care vorbea limba engleză. Exprimare greoaie, lipsită de accent, ambasadorul fiind vizibil încurcat. Asta în timp ce părea că se străduieşte să îşi citească discursul de pe un prompter.La inceputul interventiei, Ion Jinga a parut emotiv si a dat impresia ca nu isi gaseste cuvintele. Pe parcurs, ambasadorul nostru a devenit mai fluent in limba lui Shakespeare. Chiar si asa, diplomatul este criticat pe internet, pentru felul in care a dialogat in engleza.

În antiteză, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti pare să îi dea clasă oficialului român. Într-un discurs postat pe blogul său în data de 15 ianuarie, Martin Harris recită în limba română poezia „Revedere”, a lui Mihai Eminescu. Şi se descurcă de minune.

Publicat 13/ 02/ 2013

http://www.emigrantul.ro/wp-content/uploads/2013/02/Ambasadorul_Romaniei_in_Marea_Britanie.jpghttp://www.emigrantul.ro/wp-content/uploads/2013/02/Ambasadorul_Romaniei_in_Marea_Britanie-150x150.jpgRedactiaAnglia - Irlandacetateni englezi,cnn,europa,Marea Britanie,mihai eminescu,misterul carnii de cal,oficial,shakespeare,Sky News,taraIeri, la postul tv Sky news a fost invitat Ambasadorul Romaniei, Ion Jinga. Misterul cărnii de cal din lasagna comercializată în Marea Britanie a făcut înconjurul Europei. Şi deşi s-a dovedit că produsele nu au plecat din România, dezbaterile pe această temă au continuat. Ambasadorul României în Marea Britanie,...Gazeta romanilor de pretutindeni | Stiri si informatii despre diaspora | Anunturi cu locuri de munca din strainatate | Anunturi gratuite