Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că, pot interveni limitări privind posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în situaţii de urgenţă.

O miscare de protest fara precedent a inceput in 15 martie 2011 in Siria, in urma unui apel lansat pe o pagina Facebook, intitulat „Revolutia siriana impotriva lui Bashar al-Assad 2011”, in care se incurajau manifestarile pentru „o Sirie fara tiranie, fara lege de urgenta (in vigoare din 1963) si fara tribunale exceptionale”.

Assad a ajuns la putere in iulie 2000, dupa moartea tatalui sau, Hafez al-Assad, care a guvernat tara timp de 30 de ani.
Inegalitatile s-au accentuat in tara, saracia afectand 14% din cei 22 de milioane de locuitori. Rata somajului, care afecteaza in principal tinerii, este evaluata de experti la 22%.La 2 septembrie, Uniunea Europeana a hotarat sa impuna sanctiuni impotriva exporturilor petroliere siriene, afirmand ca presedintele Bashar al-Assad isi masacreaza propriii cetateni.Activistii sirieni au anuntat recent ca aproximativ 6.000 de persoane au fost ucise in confruntarile dintre fortele guvernamentale si opozantii regimului lui Bashar al-Assad.In urma demonstratiilor continue, guvernul a decis eliberarea unor prizonieri politici, eliberarea din functie a unor guvernatori provinciali, incetarea starii de urgenta, in timp ce guvernul si unii parlamentari au demisionat.Fortele armate guvernamentale au desfasurat actiuni violente in Hama, Daraa, Homs si alte orase, luptand impotriva protestatarilor si a soldatilor dezertori, grupati in Armata siriana libera. Opozitia a format un Consiliu National. Siria a fost suspendata din Liga Araba.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a fost primit ieri în Siria ca un erou, după ce Rusia şi-a folosit dreptul de veto împotriva unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU. Proiectul sprijinea un plan de pace al Ligii Arabe care cerea ca preşedintele Assad să predea puterea unui guvern interimar condus de adjunctul său. Serghei Lavrov a declarat că reacţia Occidentului de condamnare a Rusiei pentru acest gest este „isterică”.

Mii de susţinători ai preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, aliniaţi de-a lungul străzilor Damascului au fluturat steaguri la trecerea coloanei oficiale a ministrului rus. Siria se confruntă, de 11 luni, cu manifestaţii fără precedent împotriva regimului Bashar al-Assad, acţiunile de reprimare soldându-se, conform estimărilor ONU, cu peste 6.000 de morţi.
„Am avut o întrevedere foarte utilă. Preşedintele sirian ne-a asigurat că va face tot posibilul pentru oprirea violenţelor, oricare ar fi sursa acestora”, a declarat Lavrov, citat de agenţiile de presă ruse. „ Preşedintele Al-Assad mi-a spus că, în zilele următoare se va întâlni cu membrii Comisiei care a redactat noua Constituţie. Munca s-a terminat, de acum înainte calendarul pentru referendum va fi anunţat”, a spus Lavrov. Rusia este principalul furnizor de arme către Damasc. Portul sirian Tartus găzduieşte singura bază navală a Rusiei la Mediterana.   Soţia preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Asma al-Assad, a cărei familie este originară din oraşul Homs, şi-a exprimat susţinerea faţă de soţul ei pentru prima dată de la începutul revoltei faţă de regim, în urmă cu 11 luni.  „Preşedintele (Bashar al-Assad) este preşedintele Siriei, nu al unei părţi dintre sirieni, iar prima doamnă îl susţine în acest rol”, afirmă Asma al-Assad într-un e-mail trimis cotidianului britanic „The Times”. E-mailul este prima comunicare a primei- doamne a Siriei cu presa internaţională de când a început revolta faţă de regimul lui Bashar al-Assad.  Spre deosebire de soţul său, care face parte din minoritatea alauită, Asma  al-Assad, în vârstă de 36 de ani, născută în Anglia, este o musulmană sunnită, a cărei familie este originară din Homs, un fief al mişcării de contestare.

SUA a decis închiderea ambasadei sale de la Damasc, după ce autorităţile au refuzat să ofere garanţii privind siguranţa personalului. Marea Britanie şi Belgia şi-au chemat ambasadorii din Siria pentru consultări. Didier Reynders, ministrul de Externe belgian, a cerut Înaltului Reprezentant UE pentru Politică Externă, Catherine Ashton, să organizeze cât mai rapid coordonarea celor 27 de membri ai UE în vederea asigurării securităţii sediilor diplomatice din Siria.

Având în vedere deteriorarea situaţiei de securitate din Siria, din ultimele zile, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita călătoriile în această ţară, iar celor care se află deja pe teritoriul sirian, să-l părăsească cât mai curând posibil prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale (aeriene, navale şi terestre).

Ministerul Afacerilor Externe solicită cetăţenilor români prezenţi pe teritoriul Siriei să contacteze Ambasada României la Damasc (prin telefon, fax sau internet), pentru a-şi înregistra prezenţa şi transmite propriile coordonate, precum şi pe cele ale rudelor lor, astfel încât, în eventualitatea unei situaţii de urgenţă, să poată beneficia, la cerere, de asistenţa statului român.

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cadrul Departamentului Consular funcţionează o linie telefonică dedicată – +40.21.319.21.37 –  la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru asistenţă şi informaţii consulare. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor de informaţii transmise prin Internet, la adresa de mail: drco@mae.ro.

Ambasada României în Republica Arabă Siriană

Adresa: 8, Rue Ibrahim Hanano, P.O. Box 4454, Damascus
Telefon: 00-963-11-332.75.72; 00-963-11-332.75.70 
Mobil: 00-963-932.809.768
Fax: 00-963-11-332.75.71
E-mail: damascamb@gmail.com
Website: http://damasc.mae.ro

Secţia consulară:
Telefon: 00-963-11-334.895.21; 00-963-11-334.895.20
Fax: 00-963-11-332.75.71
E-mail: consulara@gmail.com


Consuli onorifici

Consulatul Onorific al României la Alep
Consul onorific: Alaa MANSOUR
Adresa: Str. Al Sadiq nr. 022 – Cart. Jamiliei, P.O. Box 8665
Telefon: 0096321227 21 11
Mobil: 00963 944 377 777
Fax: 0096321224 63 67

Consulatul Onorific al României la Lattakia
Consul onorific: Zuheir JOUD
Adresa: 44 Omar Bin Khattab Street, Joud Company Building, 2nd floor, PO Box 219-119
Telefon: 009634 41 241368; 009634 41 245280
Mobil: 00963 944 214 711
Fax: 00963 41 241958

foto agerpres

camere supraveghere
promovare pe internet
camere video

Inregistrare domenii .ro
Corturi evenimente
Corturi Evenimente
Comenzi Mobila | Saltele | Electrocasnice | Articole de unica folosinta

electrician
imobiliare

 

Suplimente
Smartdirectory – Catalog promovare gratis

imobiliare
imobiliare
Director Gratuit

http://www.emigrantul.ro/wp-content/uploads/2012/02/Situatia-din-Siria.jpghttp://www.emigrantul.ro/wp-content/uploads/2012/02/Situatia-din-Siria-150x150.jpgRedactiaOrientacasa,hot news,in strainatate,joburi,joburi in strainatate,locuri de munca,locuri de munca in strainatate,muzica,noutati,paine,stirea zilei,stiri,stiri din europa,stiri din romania,strainatate,vestiCetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că, pot interveni limitări privind posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în...Gazeta romanilor de pretutindeni | Stiri si informatii despre diaspora | Anunturi cu locuri de munca din strainatate | Anunturi gratuite