Tânăra a murit zdrobită de stâncile Marelui Canion sâmbătă, în urma unui accident. Constănţeanca Ioana Elise Hociotă a părăsit România împreună cu familia sa, în 2002, pe când avea doar 14 ani. Americanul visurilor ei i-a insuflat pasiunea fatală. Tânăra a murit încercând să stabilească un nou record mondial. Tinereţe, frumuseţe, ambiţie şi iubire: Ioana Elise Hociotă, constănţeanca de 24 de ani care reuşise să trăiască pentru scurt timp visul american, a pierdut totul într-o clipă. Pasiunea sa cea mai mare avea să-i aducă moartea: alpinistă cu experienţă, tânăra a murit sâmbătă după-amiază, încercând să-şi realizeze un vis mai vechi: acela de a fi cea mai tânără alpinistă din lume care parcurge Marele Canion de la un capăt la celălalt.Ioana Elise s-a născut şi a crescut într-o căsuţă bătrânească dintr-un cartier situat la periferia Constanţei, Km 5. Locuinţa modestă aparţine bunicilor ei, Limansa (77 de ani) şi Nicolae Hociotă (80 de ani).

Părinţii, deşi amândoi bine situaţi social, mama fiind profesor de fizică-chimie iar tatăl – inginer, nu au putut să ofere celor două fiice, Ioana şi Iulia, mai mult decât un trai modest. Abia în 2001 au reuşit să cumpere un apartament în Eforie, pe vremea când Ioana era o adolescentă de 13 ani.  „Şi-au dorit mai mult. Au participat la Loteria Vizelor în 2002, iar nora mea a câştigat. S-au mutat acolo foarte repede“, povesteşte lăcrimând bunica Ioanei. Nu a mai văzut-o de zece ani, însă Ioana o suna des şi o ţinea la curent cu reuşitele ei. „S-a descurcat imediat. A făcut două facultăţi: Biologie şi matematică, iar acum îşi pregătea doctoratul în matematică“, spune bătrâna.

Profesorul şi studenta s-au iubit doi ani, înainte de a-şi oficializa relaţia, la 11 iunie 2011, tot la Marele Canion. „S-au căsătorit în partea de nord a canionului și ne-au luat într-o plimbare din partea de nord până în cea de sud. Ioana și-a purtat voalul pe toată durata excursiei și era mândră și extaziată să povestească fiecărui excursionist că vine de la nunta ei. A fost Regina Marelui Canion și, dacă ar fi reușit să termine traseul, ar fi fost cea mai tânără persoană din lume care ar fi reușit să parcurgă canionul dintr-o parte în alta. Va rămâne mereu în inima mea, mergând în spatele meu și îndemnându-mă: «Mai repede, mai repede»“, scrie pe blogul său iubita lui Dylan, fiul lui Andrew Holycross.

 

Sâmbătă, Ioana Elise Hociotă era însoţită de un coleg de facultate, profesor de matematică, în excursia care avea să-i aducă moartea. Rudele au aflat vestea tragică abia luni dimineaţă.

„Soţul ei a fost cel care s-a alertat pentru că nu mai răspundea. A plecat din Arizona, a condus nebuneşte 8 ore până la punctul de întâlnire. L-a găsit doar pe colegul Ioanei. El i-a povestit că după masa de prânz s-au despărţit, au mers fiecare să cerceteze câte o potecă. A spus că a auzit doar o bufnitură şi asta a fost“, spun rudele.Trupul alpinistei a fost localizat cu ajutorul unui elicopter, după semnalul emis prin telefonul satelit pe care-l avea în rucsac. Zăcea prăbuşită într-o râpă adâncă de aproximativ 100 de metri. Singurul lucru pe care nu l-au putut recupera a fost aparatul de fotografiat, de care tânăra nu se despărţea.

De rău augur pare şi proverbul preferat al lui Andrew Holycross, postat pe Facebook, lângă pozele cu Ioana: „Trăieşte cu pasiune, chiar dacă te ucide, pentru că ceva te va ucide până la urmă oricum“.

 

foto: Facebook

http://www.emigrantul.ro/wp-content/uploads/2012/03/ioana-elise-hociota-2.jpghttp://www.emigrantul.ro/wp-content/uploads/2012/03/ioana-elise-hociota-2-150x150.jpgRedactiaSUA - Canadaarizona,constanteanca,drama,Ioana Elise Hociotă,loteria vizelor,marele canion,masa,pasiune fatala,pranz,regina marelui canion,romani din AmericaTânăra a murit zdrobită de stâncile Marelui Canion sâmbătă, în urma unui accident. Constănţeanca Ioana Elise Hociotă a părăsit România împreună cu familia sa, în 2002, pe când avea doar 14 ani. Americanul visurilor ei i-a insuflat pasiunea fatală. Tânăra a murit încercând să stabilească un nou record mondial. Tinereţe, frumuseţe,...Gazeta romanilor de pretutindeni | Stiri si informatii despre diaspora | Anunturi cu locuri de munca din strainatate | Anunturi gratuite