[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

1 Mai muncitoresc românesc sărbătorit la Roma

În sala de festivități a Parohiei „S. Rita”- (Tor Bellamonaca Roma), Asociația „Ulpia Traiana Romana”, coordonată de Neacșu Alexandru a organizat duminică, 29 aprilie, Ziua Oamenilor Muncii.

      O sărbătoare internațională dar gândită specific româneasc pentru cei aflați departe de casă. Invitați din Italia și din România au desfășurat un program artistic special: Ionica Stan, Ana Maria Botezatu, Vasile David, Nae Leonard acompaniat la vioară de tânarul Fabrizio Ricu, Razeșii de Mont Alto, și tânăra și talentata de doar 12 ani, venită special de la Bucuresti pentru a cunoaște românii din Roma, Ilona Amieroaie.

     

      Evenimentul a avut și o latură caritabilă unde a fost desfășurată campania ”Speranță pentru viața Monicăi”, tânara din Vidra – Vrancea aflată în comă la spitalul din Galați după ce a fost bătută cu bastialitate de partenerul ei. Această campanie a fost inițiată la Focșani de grupul „Speranță și Iubire pentru Viață @hopeandloveforLife” coordonat de Corina Baraghin, o mare activistă în câmpul binefacerilor și preluată de Eviana Clementina Mereuță și grupul coordonat de ea „Țărăncuțele de la Roma” care a organizat o tombolă cu premii puse la dispoziția participanților de Romit tv și directorul Emanuele Latagliata. Monicăi i s-au alăturat și cărțile scrise de românii din Italia: „Destine”(Doina Mustățea), „Dulce și amar-condamnați la străinătate” și ”Cirese amare” (Ziarul Emigrantul și Editura Diaspora).

     

Invitat de onoare la eveniment a fost vice-consulul României la Roma,  Ionuț Urs, care a primit și diploma de membru de onoare a Asociației „Ulpia Traiana Romana”.

Doina Mustățea

Lasă un răspuns