[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

10 ALIMENTE CARE TREBUIESC CONSUMATE ÎN SEZONUL DE TOAMNĂ

Lista cu super alimente care trebuiesc consumate în timpul sezonului de toamnă

legume

Există super alimente care îşi merita numele. Aceste alimente speciale pot lupta împotriva diferitelor boli, precum cancerul, colesterolul ridicat, bolile de inimă şi alte boli cronice periculoase. Afinele, de exemplu, se pot lupta cu ușurință împotriva radicalilor liberi în organism, datorită antioxidanţilor puternici pe care îi conţin.
Alegeţi în mod inteligent produsele alimentare naturale din toamnă
Faptul este că natura ne oferă, alimente și substanțe care fac minuni pentru corpul nostru într-un fel sau altul și că anumite produse se găsesc în abundenţă în anumite perioade ale anului. Fructele și legumele de sezon atunci când sunt incluse în alimentatia noastră ne pot oferi cele mai proaspete și cele mai delicioase arome naturale, fără a mai aminti de vitaminle și mineralele pe care le conţin.. Următoarele alimente sunt cele mai complexe, pe care le intâlnim în timpul toamnei :

          Cartofii dulci și dovleacul
Este ușor să te îndrăgostești de ” legumele de culoare portocaliu închis „, datorită aromelor și cantităților imense de vitamina A. Cartofii dulci sunt bogaţi în potasiu, calciu, vitamina C şi antioxidanţi. Alte legume cu proprietăţi nutritive asemănătoare care fac parte din acest grup sunt; dovleacul şi morcovii.
   

     Legumele crucifere
Aceste legume ajută la menţinerea unei memorii bune și sănătoase în decursul anilor. Sugestia a venit din cercetarea care arată că femeile care ingeră aceste alimente în cantități adecvate, dispun de cea mai clară memorie. Produsele alimentare din acest grup includ napii, varza de Bruxelles, conopida şi broccoli. În plus în afară de capacitatea lor de a fortifica memoria, legume crucifere pot lupta împotriva cancerului prin ingredientele naturale pe care le conţin numiţi ” alcaloizi indol. ” Desigur, se mai pot obține din aceste legume suculente, de asemenea, vitamine, minerale, antioxidanţi şi fibre.

      Rodiile

rodiiRodiile sunt puternice antioxidante care lucrează în mod special pentru a proteja creierul și stimula memoria. Cercetările au arătat, că pot preveni rigidizarea și îngroșarea arterelor.

   

     

      Sfecla
Sfecla este benefică organismului în două moduri. În primul rând, ea este bogată în acid folic, un nutrient care previne defectele embrionare în tubul neural. Pentru femeile gravide, ar trebui să fie luată în considerare sfecla. În al doilea rând, sfecla conţine betacyanin care are capacitatea de a lupta împotriva cancerului. Acesta este deosebit de util mai ales în prevenirea și tratarea cancerului de colon.
 

        Alliums

Alliums sunt bune pentru eliminarea substanţelor cancerigene şi a altor toxine care afectează ficatul. Cercetările sugerează că ele ajută, de asemenea, în unele cazuri de cancer şi boli de inimă. Eșalota, arpagicul, ceapa verde, prazul şi usturoiul sunt membri proeminenţi al genului Allium.

            Fasolea

fasolea

Profitați de versatilitatea cu care se găteşte fasolea. Acest produs alimentar conţine carbohidraţi complecşi, fibre, potasiu, acid folic, antioxidanţi şi proteine​​.

 

         Uleiul de măsline

Veşti bune pentru oamenii care au riscul de a dezvolta boli de inimă. Cercetări privind alimentaţia bogată în măsline, arată că uleiul de măsline poate reduce riscul de deces la pacienţii cu boli de inimă cu aproximativ 50 %. Acest lucru rezultă din faptul că uleiul de măsline conţine grăsimi monosaturate. Uleiul de măsline mai conţine, de asemenea, antioxidanţi.

     Ceaiul

ceai

Un lucru bun ce se poate afirma despre ceai, este că acesta conţine catechine, care sunt antioxidanţi importanţi pentru inimă. Acești antioxidanţi sunt apreciaţi pentru capacitatea lor de a consolida pereţii arteriali și de a împiedica coagularea sângelui.

 

   

          Vinul roșu / Sucul de strugurivin rosu
Strugurii au cantități substanțiale de vitamine, cum ar fi B6, B1 și C, dar aceștia sunt mult mai importanți şi datorită fitochimicalelor pe care le conțin, în special, fenolii. Fenolii, proveniţi din sucul de struguri, reduc riscurile de a dezvolta boli de inimă. Unul din astfel de fenoli este resveratrol, un compus natural care are proprietăţi anti-inflamatorii, anti-cancer și antioxidante .
           

Concluzie

În toamnă, aceste legume se găsesc din abundenţă în mod natural, asfel că oamenii ar trebui să fie din ce în ce mai atenţi la ceea ce cumpără şi de unde cumpără aceste produse, pentru că au posibilitatea de a alege fructe şi legume de calitate superioară pe care le găsesc în pieţele de legume şi fructe şi nu în supermarketuri.

                                                                                                                                                                                                              Carmen Vraniţani