[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

100.000 de semnături s-”Aducem BASARABIA acasă”

Valentina CiobanescuDouă ROMÂNCE,  Alina Ieremciuc și Tatiana Ciobanu și Platforma Civică ”Acțiunea 2012” duc o campanie de strângere de semnături pentru o nouă lege privind statutul cetățenilor moldoveni în România.

La un eveniment extraordinar cu mulți români, două doamne elegante, care purtau cu mândrie costumele populare românești m-au abordat cu eleganță să semnez o cauză: cauza românilor de peste Prut.
Lansată și la Roma pe 16 mai 2013 (ziua in care s-au implinit 201 ani de la anexarea Basarabiei de catre Imperiul Tarist), campania de strângeri de semnături (”Acțiunea 2012”) a ajuns la peste 65.000 luate în România și va continua pana la 31 august 2013. Ea vizează atingerea unui prag de 100.000 de semnături necesare realizării unei legi care să permită cetățenilor români de peste prut să circule liber în România.Un pas mare, un pas înainte spre unificarea celor două popoare dezbinate prin pactul Ribentrop-Molotov din 1940.
”Suntem de parere ca unirea se face treptat, prin legi” ne spune Alina.
Vorbesc cu patos și simț patriotic fetele noastre, bucovineanca Alina Ieremciuc și basarabeanca Tatiana Ciobanu, animate de dorința sinceră, necondiționată, de a face ceva, unite printr-un unic simțământ: cel românesc.
”Este datoria noastra morala, a românilor, să cerem sa se faca dreptate si sa stergem greselile trecutului readucând acasăcele trei milioane de români din Republica Moldova care sunt separati de noi ca urmare a ocupatiei sovietice” afirmă cu hotărâre.

Dați o mână acestor ROMÂNCE, semnați și veți fi făuritori ai unirii noastre!

Pentru cei interesați, www.basarabia-acasa.ro sau tel. 328.5756520.

 Cristi Merchea

Lasă un răspuns