[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

12 ianuarie 2018 – Grevă în transportul public din Roma

„Anul nou, grevă veche”. Pentru că prima grevă în transportul local fusese o decizie deja anunțată pentru decembrie, dar apoi amânată. Este vorba despre greva din 5 decembrie, declarată de Faisa Confail, Orsa-Tpl și Usb. Prima grevă a anului 2018: 12 ianuarie, care anunță o oprire a transportului public de până la 24 de ore.

Greva va afecta autobuzele, tramvaiele, metrourile și căile ferate urbane (Roma-Lido, și Roma Termini-Centocelle-Civita-Viterbo) operate de ATAC, cât și liniile periferice operate de Roma TPL. În cel de-al doilea caz, al liniilor periferice, în grevă vor fi doar cei de la Roma TPL. Serviciul va fi în continuare asigurat în timpul a două fașe orare: până la ora 08:30 și de la ora 17:00 la ora 20:00.

 „Noi credem că Roma se află în criză de democrație, este destul de clar faptul că, din motive complet înșelătoare, se încalcă un drept constituțional într-o tăcere totală a tuturor forțelor politice și instituționale„, sindicatele denunță faptul. „Muncitorilor Atac și TPL Roma le este efectiv împiedicat să-și exprime dezacordul față de o soluție, cea a ”concordatului preventiv”, care, printr-un plan industrial rușinos, face să preseze pe salarii toată greutatea unor datorii cauzate de ani de jafuri corporative comise de binecunoscutul sistem politic„, au precizat organizațiile sindicale.

RomaToday

 

Lasă un răspuns