[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

1800 de Martori ai lui Iehova de limba română din centrul şi sudul Italiei se vor aduna la Roma

Din 27 iulie aproape 1800 de Martori ai lui Iehova de limba română din centrul şi sudul Italiei se vor aduna la Roma. Anul acesta vor fi prezenţişidelegaţi din Grecia şi Cipru.

ROMA – De ce este curajul atât de necesar astăzi şi unde îl putem găsi. Pentru a afla răspunsul la această întrebare, aproape 60 de comunități ale Martorilor lui Iehova de limba română se vor aduna pentru ceea ce va fi mai mult ca oricând un congres multicultural. Delegații nu vor ajunge doar din centrul şi sudul Italiei, ci şi din Grecia şi Cipru unde se află comunități de Martori ai lui Iehova de limba română care de multe luni s-au programat pentru acest eveniment luându-și bilete de avion.De la 27 la 29 iulie, la Sala de Congrese din Roma în Piazzale Hegel, vor sta unul lângă altulromâni, romi, moldoveni, maghiari atât Martori, cât  și simpatizanți.Alături de ei vor fi si mulți italieni care au învățat limba română pe propria cheltuială cu obiectivul de a oferi ajutor spiritual.

Obiectivul congresului va fi acela de a încuraja. Organizatorii congresului subliniază faptul că majoritatea delegaţilor sunt străini şi se luptă în fiecare zi pentru a se integra în societate. Unii dintre ei au un trecut tumultuos. Mulţi se confruntă în prezent cu îngrijorări şidificultăţi. Iată de ce este necesar mult curaj atât în prezent, cât şi în viitor.

Cele 55 de părti care alcătuiesc programul vor include discursuri, lecturi dramatizate, interviuri, scurte materiale video şi audio bazate pe Biblie.Menirea lor este de a scoate în evidentă curajul unor personaje biblice reale precum Iona, un om care asimţit pe propria piele ce înseamnă frica. Filmul care îi poartă numele va fi difuzat duminica după-amiază, la ora 13:50 şi a fost definit “Olecţie de curaj şi îndurare”.

Nu va lipsi botezul celor ce au ales să devină Martori ai lui Iehova prin cufundare completă în apă care va avea loc sâmbătă dimineață la ora 11,45. Programul de trei zile va fi împărţit în sesiunile de dimineaţăşi de după-amiază care vor începe cu prezentări audio-video pregătite special pentru congres. Programul va începe în fiecare zi la ora 9:20 şi intrarea este liberă.

Anul acesta a fost pregătit chiar şio publicitate de utilitate socială cu privire la unele teme de actualitate legate de congres. Se poate găsi la sectia “redacţia de ştriri” pe site-ul oficial al Martorilor, jw.org. Pot fi găsit şitrailerul filmului despre Iona împreună cu unele date la nivel local şi mondial în legătura cu congresele. Iată unele link-uri:

https://www.jw.org/it/testimoni-di-geova/congressi/2018-congresso-jw-pubblicita-utilita-sociale/

https://www.jw.org/it/testimoni-di-geova/congressi/

https://www.jw.org/it/testimoni-di-geova/congressi/film-giona-trailer/

https://www.jw.org/it/news/notizie-giornalisti/notizie-giornalisti-per-area/notizie-dal-mondo/congressi-testimoni-geova-2018/

https://www.jw.org/it/news/notizie-giornalisti/

 

Contacte pentru media:

 

Nicolangelo A. Gentile Tel. 320 79 56 277 – gnicolangelo@gmail.com

Leonardo Di Pilato Tel. 329 425 99 23 – leonardo.dipilato@libero.it

Lasă un răspuns