[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

20% din concentratul de roșii italian e… din China

Un plus de 43% în ceea ce privește riscurile sănătății cetățenilor italieni este alimentația cu produse de proveniență dubioasă, dincolo de economia italiană, deja „pierdută de politicieni și presupușii oameni de afaceri”, spune cu amar voxnews.info

Coldiretti (cea mai mare organizaţie a producătorilor agricoli din Italia)  a denunțat într-un raport că în 2016 Italia a importat din China mai bine de 100 de milioane de kilograme de concentrat de roșii. O cantitate echivalentă cu 20% din producția autohtonă care pune în pericol sănătatea cetățenilor și economia țării.

Riscul cel mare, spun cultivatori de roșii, este creșterea continuă a traficului cu bidoane de 200 de kg de concentrat din China, care este revândut drept italienesc, datorită faptului că locul cultivării roșiilor nu este obligatoriu de trecut pe ambalaje în vânzările en detail. Acesta este obligatoriu doar pentru sucul de roșii. Mulțumită UE, mai spun jurnaliștii.

Dincolo de aceasta, Italia este țara cu cele mai multe notificări primite pentru produse neconforme legii pentru că au rezultat contaminate cu microtoxine, aditivi și coloranți la teste, mult mai mari decât normele admise. Italia a diminuat și producția, pentru că fusese declarată excesivă de către industria de procesare, dar, în același timp, au crescut importurile.