[adning id="34187"]
[adning id="33913"]
FILE PHOTO: Media mogul Jimmy Lai Chee-ying, founder of Apple Daily, arrives at Lai Chi Kok Reception Centre by prison van after remained in custody over fraud charge, in Hong Kong, China December 3, 2020. REUTERS/Tyrone Siu

2020 – 274 de jurnaliști închiși pentru munca lor

      2020 a fost un an greu pentru libertatea presei, cu un număr record de jurnaliști închiși la nivel mondial (inclusiv 34 pentru publicarea „știrilor false”), potrivit ansa.it.  Raportul întocmit la fiecare 12 luni de Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ) relevă faptul că, de la 1 decembrie, 274 de jurnaliști au ajuns în închisoare pentru munca lor.


Pentru al doilea an consecutiv, steagul negru merge în China, cu 47 de membri ai presei după gratii, urmată de Turcia cu 37. În Egipt, pe de altă parte, 27 de jurnaliști sunt închiși și 24 în Arabia Saudită. Cincisprezece sunt în închisoare în Iran, unde Ruhollah Zam a fost executat la 12 decembrie, după ce s-a confruntat cu 17 capete de acuzare, inclusiv spionaj și răspândire de știri false în străinătate. Dosarul precizează că încarcerarea membrilor mass-media a crescut anul acesta „pe măsură ce guvernele au reprimat acoperirea coronavirusului sau au încercat să suprime știrile despre tulburări politice”.

foto copertă: http://www.asianews.it

Lasă un răspuns