[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

21 de milioane de italieni datori cu 817 miliarde de euro

21 de milioane de italieni sunt datori statului,  adică mai bine spus, societății Equitalia, cea care se ocupă cu recuperarea datoriilor. Aceasta înseamnă o treime din populația de 61 de milioane de italieni. Între ei se află circa 8000 de societăți care cer Equitalia recuperări. Mai bine de jumătate dintre to’i acești debitori, circa 53%, au de dat mai puțin de 1000 de euro, potrivit celor declarate de Ernesto Maria Ruffini, administratorul delegat al societății de recuperare în fața Comisiei Finanțe a Camerei Deputaților.

De la 1 octombrie 2006 sistemul de recuperare național a trecut sub control public și este încredințat unei singure societăți, față de până la acea dată când de aceasta se ocupau 40 de societăți afiliate în general băncilor sau private.

Începând cu această dată Equitalia a reușit să crească rata de „absorție” a datoriilor ajungându-se la o medie anuală de circa 8,7 miliarde de euro. EquitaliaDatoria de recuperat de către această societate se ridică la 817 miliarde de euro, dar din aceștia 43% sunt considerate dificil de recuperat.