[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

23 aprilie – Sărbătoarea UNESCO a cărților

Duminică, 23 aprilie 2017, este sărbătoarea Zilei Internaţionale a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, precum şi a Zilei Bibliotecarului din România. Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) din Bucureşti şi Asociaţia Euro CulturArt, organizează a şasea ediţie a Programului de Carte.

Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor este inițiată și sărbătorită de UNESCO din 1995 în fiecare an, pe 23 aprilie. În această zi s-a născut și a trecut la cele veșnice William Shakespeare. Tot această zi este strâns legată de nume celebre ale literaturii mondiale: Cervantes, Inca Garcilaso de la Vegas, William Wordsworth, Jules Barbey d’Aurevilly, Rupert Brooke, Halldór Laxness,Vladimir Nabokov sau Maurice Druon.

În Spania ideea s-a transformat în gestul oferirii unei flori pentru fiecare floare oferită de Sf.  Gheorghe (23 aprilie!) care ajută la promovarea evenimentului.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată “Ziua Bibliotecarului din România”. Începând cu 2005, în România, pe 23 aprilie se sărbătoresc Ziua Bibliotecarului din România și Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor.