[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

30 de copii români din Cremona premiați de asociația „Orizonti latini”

Asociatia de promovare sociala si culturala italo romana „Orizzonti Latini” din Cremona Italia,organizeaza si in acest an cea de a patra editie de premiere a elevilor care au obtinut în anul școlar trecut  rezultate excelente la învățătură. Evenimentul va avea loc pe 24 noiembrie la ora 17.30 la sala Forum Terzo Settore din via Speciano 2 Cremona.

 In cadrul celor trei editii au fost premiati in jur de 120 de copii, de la școala primara la elevi de liceu, premii constand in diplome , rechizite, dulciuri, carti si produse de parfumerie.

La toate editiile au participat numerosi membri ai  comunitatii noastre, consuli de la Consulatul General Roman de la Milano cat si reprezentanti ale diferitelor institutii italiene.

Copiii sunt incantati de aceasta festivitate. In Italia nu exista traditia premierii copiilor merituosi intrucat considera ca toti copiii sunt egali si nu trebuie sa fie discriminati din nici un punct de vedere.

Participand la evenimentul nostru, professori italieni  au recunoscut ca premierea performantelor de oricare fel poate contribui la stimularea atat a copiilor in cauza dar si a celorlalti care inca nu s-au remarcat cu ceva in mediul scolar si extrascolar.

Anul acesta vom premia doar 30 de copii din toata provincia Cremona. Atat ne putem permite, cu toate ca listele trimise de la Inspectoratul scolar sunt mult mai lungi. Sponsorul nostru oficial a refuzat colaborarea   motivand o partecipare redusa a comunitatii romane la  serviciile oferite de catre acesta.

Un aspect important de care am tinut cont a fost acela de a asocia premierea cu cea mai importanta pagina a istoriei noastre: Marea Unire de la 1918 si implicit  Ziua Nationala a Romaniei!

Prima parte a programului este destinata prezentarii cartii „Come fratelli” in prezenta autorilor Irina Nicolescu si Marian Mocanu, dupa care va avea loc festivitatea de premiere si un mic bufet cu produse traditionale romanesti.

 

Silvica Enache Simonca

Presedinte asociatie

Lasă un răspuns