[adning id="34187"]
[adning id="33913"]
dav

30% dintre italieni au salarii sub 1000 €/lună. Ajutorul de cetățenie egal cu salariul minim

30% din contribuabilii italieni declară mai puțin de 10.000 €/an, potrivit unui material publicat de cotidianul Repubblica.it.

O sumă adică echivalentă ajutorului de cetățenie introdus de noul Guvern. În sudul Italiei cifrele sunt și mai alarmante: 40% (49,4% Reggio Calabria), pentru ca în nord acestea să coboare la 18%.

O Italie inegală, așa cum a fost mereu, chiar dacă legile sunt aceleași pentru întraga țară. Potrivit celor publicate, 12 milioane de italieni (din 41 de milioane de angajați) încasează lunar un salariu mult inferior mediei europene și aproape egal cu cel al ajutorului de cetățenie. Noul amendament votat de către Senat îi obligă, pe cei care au venituri (ajutoare) de cetățenie, să accepte un loc de muncă cu un salariu minim de 858 €/lună. Aceasta încondițiile în care venitul de cetățenie este de 780 €.

Repubblica 26.02.2019

O țară care, cu toate măsurile luate, nu reușește să se pună pe picioare economic și din care au început să emigreze inteligența și forța de muncă spre alte țări mai dezvoltate, exact ca și din România sau alte țări sărace.

Lasă un răspuns