[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

300 de burse de studiu online pentru tinerii români care vor să își deschidă o afacere și sunt interesați de antreprenoriat.

13517407_1217007401651560_5058607664332111929_o

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a participat astăzi, 1 iulie 2016, la evenimentul de lansare a programului de burse de studiu online „Antreprenori români de pretutindeni”, derulat de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni în colaborare cu Fundația Națională a Tinerilor Manageri și fundația Romanian Business Leaders.

Programul constă în acordarea a 300 de burse de studiu online pentru tineri români care vor să își deschidă o afacere și sunt interesați de antreprenoriat. Programele e-Learning, dezvoltate de Fundația Națională a Tinerilor Manageri, pun la dispoziția tinerilor interesați trei specializări: Antreprenor, Manager și Întreprinzător în turism.

„Crearea unei culturi antreprenoriale în rândul tinerilor este una dintre cele mai importante măsuri pe care le putem lua ca să creștem numărul locurilor de muncă în România”, a declarat ministrul delegat. „Ne dorim cu toții ca tinerii români de pretutindeni să fie implicaţi în procesul de regenerare a economiei României. Nu vorbim doar de nevoia de investiții, ci și de aceea de a crea locuri de muncă pentru tineri înalt-calificați, care au dobândit experienţă peste hotare”, a mai spus oficialul.

Înscrierile în programul „Antreprenori români de pretutindeni” se fac până la 31 iulie 2016 prin completarea unui formular electronic disponibil pe site-ul FNTM. Cursurile se vor desfășura în perioada 1 august – 15 noiembrie 2016. Cei mai buni dintre cursanți vor primi premii care constau în mentorate de afaceri, sejururi în Delta Dunării și cărți de antreprenoriat din partea programului Repatriot al Romanian Business Leaders.

Ministrul delegat a punctat că instituțiile guvernamentale trebuie să lucreze împreună cu societatea civilă pentru a-i sprijini pe tinerii înalt-calificați și pe cei cu spirit antreprenorial creativ care doresc să deschidă o afacere în România sau în comunităţile unde trăiesc.

„Poate nu toți cei 300 de participanți vor deveni lideri ai antreprenoriatului, însă un tânăr care își creează propriul loc de muncă și care angajează alți tineri trebuie să se bucure de susținerea noastră. Pentru noi el este deja un antreprenor de succes. Doresc să îi invit pe tinerii români de pretutindeni să se înscrie în acest program, deoarece ne dorim o diasporă  activă, creativă şi implicată, care să îşi aducă aportul la dezvoltarea României”, a subliniat demnitarul.

Mai multe informații despre programul de burse pot fi accesate pe site-ul DPRRP sau site-urile misiunilor diplomatice ale României.

Comunicat DPRRP.gov.ro