[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„După mai multe încercări de a merge în gară sau în locuri mai puțin sigure în care să caut pe cei care au nevoie, am decis să ofer produsele proaspete, care-mi rămân din timpul zilei, afară din Caffetteria Zerotrenta în via Xxv Aprile 58, Brescia, după ora închiderii: sunt fructe, brioche, sandwich-uri. Luați ceea ce aveți nevoie fără să irosiți și fără să deranjați împrejur.
Poftă bună!

Așa sună mesajul lăsat de Cristina Gheorgiana Vlad la barul pe care-l administrează în Brescia când a decis să doneze ceea ce rămânea din timpul zilei. Simplu, curat, venit dintr-un suflet altruist, care știe ce înseamnă momentele dificile în viață. pentru că le-a trăit.

Presa italiană a asaltat-o iar mesajul ei a fost unul și mai aproape de sufletul oamenilor:

Cel mai frumos lucru care-a ieșit din tot acest taravură cu presa, interviuri, ziare și tv care vorbesc ca despre ceva nefăcut sau nemaivăzut și pe care eu o consider o simplă poveste de normalitate și umanitate s-a întâmplat puțin mai devreme, când un om fără adăpost a trecut pe aici să-mi mulțumească de pachețelul pe care l-a luat.”

Gestul compatrioatei noastre a făcut să răsune presa și comunitatea locală, rețelele de socializare unde like-urile au curs cu miile. Nu e nevoie să fii extraordinar, să străluceși prin cine știe ce… Un simplu gest arată ce om extraordinar poate fi cel care-l face. Iar extraordinarul românilor care au reușit în Italia și-n lume constă tocmai în aceasta: în capacitatea de a face
bine cea ce fac, cu pasiune, din inimă, fără să se laude, modești, ascunși într-un cotidian și-ntr-o rutină care de multe ori  ne face să nu-i observăm.

Astfel de oameni România nu a știut să-i aprecieze. I-a pierdut temporar sau pentru totdeauna. Ei sunt o bogăție enormă de care tâlharii moderni ai României nu au ținut cont și pe care i-au alungat, direct sau indirect, cât mai departe.
Ei fac cinste lor, acum, muncesc și contribuie la evoluția societăților unde au emigrat, cu o umbră de regret în suflet dar cu bucuria de a fi reușit, indiferent unde le este patria.

Felicitări, Cristina Georgiana!

Cristi Merchea
foto: contul Facebook al Cristinei

Dacă ți-e foame, ia!

Lasă un răspuns