[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

4 Martie 2018, Roma – Sărbătoarea Mărțișorului și Ziua Femeii

La Roma, la Palacavicchi, într-o sală frumoasă și cochetă, Sala 2, românii vor sărbători primăvara dar mai ales vor sărbători femeia, femeia-mamă, cea mai frumoasă ființă din viața noastră.

Începem la ora 12:00 cu un concurs dedicat îngerilor cu mâini de aur și nervi de oțel, acele femei ce oblojesc rănile trupului și ale sufletelor obosite, femei ce și-au sacrificat viața pentru cele mai dragi ființe ale lor, copiii.

Orice femeie e frumoasă la orice vârstă, doar că trebuie să scoatem în evidență acest lucru. La ora 12, în fața dumneavoastră, vor păși femeile asistente domiciliare care vor participa de data aceasta la concursul centenar „Miss Badante”.

Vom avea un juriu de excepție format din jurnaliști și experți în domeniul fashion. Vom continua cu un spectacol, unde muzica și voia bună vor aduce căldură în sufletele noastre. Pe scenă, va urca poetul Diasporei, Vasile David, care în poeziile lui, revarsă tot dorul de țară și mamă, care, atunci când cântă n-ai cum să reziști să nu te ridici și să te prinzi în horă. Mâine, 4 martie, la Palacavicchi va cânta așa cum știe el mai bine. Alături de el, vor fi Frații Ieșeni și Mihaela Bolog, cu un vast repertoriu și va aduce în sală cântece românești din folclorul nostru.

Cornel Spinu, un tânăr de la porțile Romei, va aduce un ghiocel muzical pentru orice femeie, pentru orice mămica din sală. Nu în ultimul rând, inimile noastre vor fi încălzite de Mircea Luca, câștigătorul festivalului de muzică populară „Benone Sinulescu”. Mircea va umple golurile ce vă sunt în suflet, goluri ce au rămas acolo pricinuite de dorul imens pentru copiii și mamele lăsate acasă. El va canta alături de mama sa, Maria Zamfiroiu. Prin prezența lor, fiecare dintre noi vom simți copiii mai aproape, dar în același timp simțim mâna mamei ce ne mângâie părul.

Pentru această sărbătoare, femeia centenară, vom avea un concert extraordinar pentru prima dată la Roma, „Nemuritorii”, asa cum mamele noastre sunt nemuritoare. Vor aduce cu ei România mai aproape și cu siguranță în sală România va fi întregita „de la Nistru pan’ la Tisa”. Folclorul lor autentic va răsuna la porțile Romei, ei fiind patru „Bade Cârțan” ce vor „bate” la porțile Romei să vă aducă dorul celor rămași acasă.

În strai de sărbătoare, vor cânta pentru noi, cei plecați în pribegie, dorul și iubirea, credința și dragostea ce o purtăm pentru copiii, mamele și frații rămași acasă.

Intrarea va fi 10 €, în care se include o consumație la bar, unde vom avea de la apă minerală și plată, cafea, sucuri, până la bere și vin fiert. La catering se vor găsi sărmăluțe din carne și sărmăluțe de post, iahnie de fasole cu murături și cârnați sau iahnie de fasole de post cu murături, nelipsiții mititei cu muștar, prăjituri (savarine și eclere românești).

Rămâne doar să ne onorați cu prezența dumneavoastră, să petrecem o zi de sărbătoare, să dăm culoare frumosului etern feminin, să ne sărbătorim mamele. Vă așteptăm cu inimile calde, pline de primăvară centenară, la Palacavicchi, Sala 2, începând cu ora 11, până seara orele 19!!

Mulțumim!

Eviana- Clementina Mereuță

https://www.facebook.com/eviana.euta/videos/pcb.1773928582638559/1773923872639030/?type=3&theater

Lasă un răspuns