[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

5 octombrie – Ziua Mondială a Educației. Liber doar pentru elevii din anumite județe

În 1994, UNESCO a inaugurat prima ZI MONDIALĂ A EDUCATORILOR, pentru a comemora semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic.

Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări, denumirea ei fiind World Teachers’ Day în engleză. O educație de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale.

Ministerul Educației precizează că articolul 4 din ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3.382/24.02.2017 privind structura anului școlar 2017-2018, stabilește că „unitățile de învățământ vor marca prin activități specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației și ziua de 5 iunie – Ziua învățătorului”.

„Este oficial, este cuprins în Contractul Colectiv de Munca pe București. Bucureștiul este cel care se supune acestei decizii prin Contractul Colectiv de Muncă. Ceilalți, în țară, fac activități extracurriculare. Așa a fost negociat în contractul de muncă”, a declarat Maria Stefania Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Scolar al Municipiului București pentru Agerpres.

Astfel, în județele Giurgiu și Brăila, dar și în municipiul București, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor școlare, ziua de 5 octombrie a fost declarată nelucrătoare.

Sursa: ȘtirileProtv