[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

640 € pentru colf, badante si babysitter în declaratia de venit!

images

Fetele și doamnele care lucrează colf, badante și babysitter în Italia pot recupera  bonusul Irpef de pe anul 2014, sumă care poate ajunge până la 640 de euro, datorită unor reduceri ale taxelor de muncă, reduceri aprobate anul trecut de guvern.

Ceilalți muncitori din alte sectoare au beneficiat de acest bonus, primindu-l lunar, în ,,busta paga’’. Firmele angajatoare sunt de fapt ,,sostituti d’imposta’’, adică rețin taxele din salariu în numele Statului.

În schimb, pentru muncitorii din sectorul domestic, angajatorul nu este un înlocuitor al Statului. Astfel, acest bonus Irpef a fost trimis în sarcina declarației de venit.

În următoarele săptămâni, completând modelul 730, a declarației de venit, chiar și prin intermediul unui Patronat, CAF, sau al unui comercialist, muncitorii domestici din Italia vor trebui să declare întreg venitul pe anul 2014, prezentând documentația de tipul ,,busta paga’’. Astfel se va putea decide cine are sau nu dreptul la acest bonus.

Bonusul, vine acordat acelora care în anul 2014 au perceput un venit total superior a 8 000 € și inferior a 26 000 €.

PUBLICITATE CREDITE EXTRABANCA

 

Așadar, vine restituit bonusul de 80€, pe care muncitorii din sectorul domestic nu l-au primit în salariu lunar, precum ceilalți muncitorii din alte sectoare. Un total de 640 € ( 80€ din mai până în decembrie 2014 ).

Acești 640 de euro vor fi retrași din taxele pe care muncitorul domestic trebuie să le plătească. Astfel, ceea ce îi rămâne, îi vine rambursat de cătreAgenzia delle Entrate, direct în contul bancar sau poștal al beneficiarului.

Pentru a putea beneficia de acest bonus, este deci necesară declararea venitului pe anul 2014. Sunt puține muncitoarele domestice care cunosc acest bonus, așa că noi ne dorim să fiți informate, și să decideți în cunoștință de cauză.

Pentru mai multe informații puteți suna la 328.7959079 de luni până sâmbătă de la 9 la 16.