[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

7 ani de închisoare pentru Antonio Casamonica, agresorul proprietarilor români Roxi Bar din Roma

Toate cotidienele italiene au titrat astăzi, 26 februarie, pe pagini întregi, știrea condamnării unuia dintre membrii clanului țigănesc Casamonica din Roma, Antonio Casamonica, pentru agresiunea de tip mafiot din 1 aprilie 2018 la Roxi Bar, zona Anagnina (Roma). La vremea aceea, proprietarii barului, românii Roxana și Marian Roman au denunțat faptul și nu s-au lăsat intimidați de amenințările în stil mafiot ale clanului, fapt care le-a adus susținerea societății civile și a autorităților care au făcut pelerinaje la barul lor.

Șapte ani de închisoare și 3 de libertate condiționată pentru violențe private agravate în stil mafiot plus 40.000 de euro  despăgubiri pentru proprietarii barului a sunat condamnarea pronunțată luni, 25 februarie 2019, de către judecători.

Procesul a avut mai multe faze, cea de ieri fiind ultima. Alți 3 componenți ai raidului care a distrus barul la acea dată, Alfredo și Cristian Di Silvio  (4 ani și 10 luni și respectiv 4 ani și 8 luni), și bunicul lor, Enrico Di Silvio (3 ani și 2 luni)  fiind condamnați imediat după eveniment în regim de urgență. În aula tribunalului, membrii clanului au făcut spectacol, cu urllete și țipete adresate judecătorilor: „Să vă fie rușine, scârboșilor, Italia face scârbă!” urlau familialii prezenți în aulă care au ieșit și au început să-i amenințe pe jurnaliștii prezenți.

De fapt, curajul celor doi români, proprietari ai barului, ajutați de campania mediatică și de implicarea noului primar al Romei în eradicarea fenomenului violențelelor din Capitală au avut un impact important asupra societății civile. Ieri justiția italiană a arătat că la Roma evenimentele de acest fel nu sunt tolerate, indiferent dacă cei care suferă de pe urma lor sunt italieni sau români.

foto: Quotidiano.net

C.M.

Lasă un răspuns