[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

8 Martie sărbătorit la Velletri (Roma)

fete

Românii din Velletri (Roma) au sărbătorit Ziua Femeii cu flori, muzică, mărțișoare, concursuri, mâncare și voie bună

Asociația Românilor din Velletri a organizat duminică, 8 martie, la restaurantul Casale Colli Ionci din localitate, o manifestare dedicată femeii, mamelor, doamnelor și domnișoarelor românce. Un program bogat, cu muzică, dans, mâncăruri românești și vin de Velletri, țuică și cașcaval din Rucăr.

Încă de la început fetele au primit mărțișoare, felicitări și flori oferite de organizatori și de Constantin Șorici, președintele Asociației Părinților Români din Italia.

flori

Fetele si doamnele s-au întrecut la un Miss de frumusețe, cele mai apreciate de juriu fiind Oana Vrânceanu (locul I), Victoria Draganescu (locul al II-lea) si Ioana Sava (locul al III-lea) premiile fiind oferite de supermarketul Eurospin din Velletri.

organizatori
O parte dintre organizatori

Săvel Huzum si Victoria Drăgănescu au scos întreaga prezență la joc iar surpriza a venit de la doi artiști de ocazie, Andrei Lucaci care a cântat în mod admirabil „Drumurile noastre toate” a lui Dan Spătaru și Ioan Boca, un bucovinean din Solca, artist al drâmbei, un instrument mai puțin cunoscut care a stârnit ropote de aplauze. La intrarea în restaurant Paula Huzum a amenajat o expoziție de produse făcute la mână de ea, mărțișoare, genți și croșetate de toate tipurile.

recital
Eliza Pușcoi recitând poezii

Printre participanți, consilierul comunal Sabina Ponzo, prietenă si susținătoare a Asociației Românilor din Velletri, bună dansatoare a jocurilor românești.

fete 3 fete velletri fete 2 joc 2 masa

Ziua frumoasă, poeziile recitate de copii si poeții Eliza Pușcoi și Ionel Sava au dat lacrimile fetelor si doamnelor sensibilizate de frumusețea versurilor dedicate cu aceasta ocazie lor.

Un eveniment pentru care s-au preocupat să iasă bine Constantin și Florentina Florea, Paula și Săvel Huzum, Cristina Delia Liță și la care au fost prezenti români din Velletri dar si din Roma si localitățile dimprejur, o sărbătoare de la care multe dintre cele prezente au plecat cu premii acasă, fericite că cineva se gândește măcar odata la ele, departe fiind.

 

text: C. Merchea    foto: Constantin Șorici

fete miss
Participante la Miss
victoria
Artista Victoria Drăgănescu
miss
Ioana Sava, locul al III-lea la concursul de Miss