[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

8 Martie sub semnul violenței la Roma

          coman, aurelian mihai

Deputatul Aurelian Mihai în vizită la sediul PNL din Roma după ce s-a întîlnit cu vioctimele incendiului din zona est a Caitalei Italiei.

Peste 80 de români, majoritatea femei, au sărbătorit la sediul PNL Lazio din via Ulisse  Aldrovandi nr. 16 (centrul Romei), Ziua Internațională a Femeii. Evenimentul a început pe la orele 13, fetele și doamnele fiind primite cu ghiocei.

coman aurelian mihai ghiocei
Ghiocei pentru femei la sediul PNL Roma

Întâlnirea a avut ca temă și întâlnirea și discutarea problemelor comunității cu deputatul PNL pe diaspora Aurelian Mihai, care a ajuns în jurul orei 14 direct de la locul incendiului mașinii românului din Borghesiana. Reamintim că sâmbătă spre duminică noaptea,(7-8 martie) în zona est a Romei, a mai fost incendiată o mașină a unui sătmărean după ce, cu o săptămână înainte, arseseră alte cinci mașini ale unor români. Deputatul Aurelian Mihai s-a arătat preocupat de eveniment și de siguranța românilor și a chemat la sediul PNL pe consulul Trifan și Laviniu Enii, secretar I al Ambasadei României la Roma cu care s-a pus la punct o celulă de criză pentru apărarea dreptului românilor prezenți în Italia la siguranță. Deputatul a promis că aceste evenimente vor fi prezentate și în Parlamentul Euroopean.

sala coman

Întâlnirea PNL, deși organizația de la Roma nu este recunoscută de Robert Araveicei, președintele PNL Italia numit de la centru, a tratat probleme nerezolvate ale românilor: votul electronic, cea a taxelor consulare care rămân în continuare foarte mari cu toate că propuneri în Parlament pentru reducerea lor au fost făcute, înființarea de școli în limba română pentru copiii născuți în Italia. Câțiva dintre cei prezențiau ridicat problema consulatului de la Roma care în continuare continuă să nu răspundă operativ, cu informații complete, personalul nefiind amabil cu cei care vin la ghișee pentru documente.

Problema cea mai stringentă a românilor este cea a locurilor de muncă, mai ales că Italia a devenit o țară unde nivelul de trai s-a înrăutățit, locurile de muncă tot mai rare și mai prost plătite, iar România nu o feră încă alternative.

Elvira Colțea

Citiți și:

http://www.emigrantul.it/?s=pnl