[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

80 € pentru mămicile din Italia, jumătate față de cât primesc cele din România

copii bani

Guvernul Renzi a anunțat indemnizații de 80€ din ianuarie 2015 pentru copiii cu vârste de până la 3 ani

Începând cu ianuarie 2015, toate mămicile care au copii până la 3 ani vor primi 80 de euro, drept ajutor pentru creşterea acestora, a declarat primul-ministru italian, Matteo Renzi. Indiferent de veniturile acestora, mai mari sau mai mici, ”toate” mamele vor beneficia de această indemnizație.

Fondurile se ridică la peste un miliard de euro pentru creșterea copiilor, o măsură fără precedent în istoria modernă a Italiei, țară puternic afectată de criză.

Mai mult, primul-ministru susține că acești bani vor fi preluați din fondurile politicienilor și consilierilor locali sau regionali

„Dacă dintotdeauna familiile au fost cele care au plătit pentru creşterea copiilor, acum este momentul să tăiem din fondurile ministerelor şi ale consiliilor locale”, a precizat Renzi care a prezentat un plan de reducere a taxelor și impozitelor de 18 miliarde de euro.

Vorbind tot despre copii, primul ministru a menționat problema copiilor din părinți străini care se nasc aici și care nu devin automat cetățeni italieni, problemă care va fi trimisă în Parlament sub formă de proiect de lege.

Precizăm statul român acordă, în baza legii 111/2010  un stimulent de insertie  lunar in valoare de 500 lei (cca 110 €), menit să ncurajeze proaspetele mămici să se reîntoarcă mai repede în câmpul muncii. Aceasta până când copiii ajung la vârsta de un an. Copiii (mămicilor angajate în câmpul muncii) cu vârste între 1 și 2 ani beneficiază de o majorare, primind  700 de lei (cca 155 €) lunar .