[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

86 milioane de dolari au trimis, în 2018, în țară, moldovenii emigrați

      Suma transferurilor de bani trimiși din străinătate în Moldova a scăzut în luna ianuarie 2019 cu 8,7 la sută, față de perioada similară a anului precedent. Persoanele fizice (rezidente şi nerezidente) au primit până în prima lună a anului (prin băncile din Republica Moldova) sumă netă  85,99 milioane de dolari SUA, informează moldpres potrivit datelor furnizate de Banca Națională a Moldovei (BNM).

       Potrivit datelor BNM,

     – 42,8 la sută din ţările Uniunii Europene,

      – 21 la sută din statele CSI

      – 36,2 la sută din restul lumii.

     Pentru prima oară, cei mai mulţi bani au venit din Israel, respectiv 19,60 milioane de dolari SUA, ceea ce reprezintă 22,8 la sută din total, după care urmează Federaţia Rusă cu 17,17 milioane de dolari din total, în scădere cu 33,1 la sută faţă de anul trecut. Pe locul trei se plasează Italia, transferurile din această ţară au o pondere de 13,5 la sută (11,59 milioane de dolari SUA), urmată de SUA – 8,3 la sută din total, Germania – 6,5 la sută, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord – 5,4 la sută etc.

      Banca Națională precizează că, în ianuarie 2019, comparativ cu perioada similară a anului precedent, fluctuațiile cursului de schimb al valutelor față de dolarul SUA au contribuit cu 3,9 puncte procentuale la scăderea totală a valorii transferurilor din străinătate în favoarea persoanelor fizice, însă efectiv (eliminându-se efectul cursului de schimb prin recalcularea sumelor la cursul perioadei respective a anului precedent) a fost înregistrată o diminuare a volumului transferurilor cu…
Mai multe pe: tvc.md

Lasă un răspuns