[adning id="34187"]
[adning id="33913"]
foto preluata de pe pagina Ambasadei României la Londra

95 de cetăţeni români, afectaţi de restricţiile impuse de UK, au fost repatriaţi cu ajutorul unor zboruri charter

         95 de cetăţeni români, afectaţi de restricţiile de călătorie impuse în contextul pandemiei de coronavirus,  au fost repatriaţi cu ajutorul unor zboruri charter a anunțat pe pagina sa Ambasada României la Londra.

      La bordul aeronavelor s-au aflat şi aproape 500 de muncitori sezonieri care şi-au încheiat contractele de muncă în Marea Britanie. „95 de cetăţeni români afectaţi de restricţiile de călătorie impuse în contextual pandemiei Covid-19 au fost repatriaţi cu ajutorul charterelor organizate de firma Fast Despatch Logistics LTD.         

         Mulţumim conducerii firmei, domnului director Gurvinder S. Birk şi domnului Andrei – Alin Cotiga, HR manager Fast Despatch Logistics LTD pentru că au răspuns la apelul Ambasadei României la Londra şi au acceptat să îmbarce în cele două zboruri charter, prin care au transferat aproape 500 de muncitori sezonieri care şi-au încheiat contractele în Marea Britanie, şi pe cei 95 cetăţeni români care au avut nevoie de ajutor, pentru 5 dintre aceştia, aflaţi în categoria persoanelor vulnerabile, suportând şi costurile biletelor”. 

       Acţiunea a fost derulată în contextul în care mai multe ţări din Europa şi restul lumii şi-au închis, luni, 27 decembrie, graniţele pentru Marea Britanie, din cauza temerilor provocate de noua tulpină de coronavirus, considerată extrem de contagioasă.   

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat miercuri că începând cu data de 1 ianuarie 2021, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord îşi va asuma pe deplin statutul de stat terţ în relaţia cu statele Uniunii Europene, inclusiv cu România. Din această perspectivă, regimul de vize şi condiţiile de …

Citeste mai mult: adev.ro/qlzta0

Lasă un răspuns