[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

A decedat Georgia, badantă de cincisprezece ani în Prato

Georgeta, Georgia cum o numeau italienii, o badantă româncă de 57 de ani, s-a stins din cauza unei boli incurabile. A murit în România, deși sufletul ei voia să se odihnească la Prato

A venit în Italia în urmă cu 15 ani și a lucrat în familiile burgheze din Prato. Moartea Georgetei a adus multă durere. Ea a ales să moară la Prato, dar familia a preferat să o aducă înapoi acasă, în România, unde a murit trei zile mai târziu. Georgia a fost puternică. În ciuda terapiei, nu a vrut niciodată să lupte împotriva răului.

Ea a plecat din România ca multe alte femei, în căutarea unui loc de muncă pentru a trimite bani acasă, pentru a-și ajuta familia, pentru copiii surorii ei.

Georgia a fost căsătorită cu un muncitor, dar nu a avut copii. La 42 de ani, când a ajuns în Italia, a lucrat în casa bătrânei de care îngrijea, apoi împreună cu o prietenă a decis să caute un apartament, o garsonieră, să se simtă acasă, cel puțin la sfârșit de săptămână când era liberă.

În fiecare lună trimitea bani acasă. Georgeta și-a iubit locul de muncă, a iubit persoanele în vârstă de care a avut grijă. Nici măcar cand s-a îmbolnăvit nu a vrut să se odihnească, ci a continuat să lucreze…

A făcut o operație la Bologna, apoi s-a întors fără speranță de recuperare în apartamentul închiriat din Viale Galilei. Georgia a vrut să moară în Prato. Nu accepta ideea de a se întoarce în România înfrântă de boală. Cheltuielile pentru călătorie au fost susținute de o familie din Prato, care a fost foarte atasată de ea.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!