[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

A început Vin Italy 2019 în țara vinului, Italia

Duminică, 7 aprilie, la Verona s-a dat startul celei de-a 53-a ediții a celui mai mare eveniment dedicat vinului, VinItaly 2019.

      Acest lichid, care curge precum sângele prin venele societății și culturii italienești este, potrivit ANSA, mai mult decât un brand Made in Italy. Este „liantul între generații care angrenează 9 italieni din 10 în toată Cizma”.

      O cercetare  intitulată „Gli italiani e il vino” (Italienii și vinul), realizata de către Vinitaly împreună cu Osservatorio Vinitaly-Nomisma Wine Monitor desenează un tablou al stării de sănătate a vinului din Italia, cel mai mare producător la nivel mondial de câțiva ani încoace.

      Se bea mai puțin cu 26% față de acum 20 de ani dar se bea în mod mai conștiincios și responsabil: o medie de 2-4 pahare pe săptămână, în special acasă (67%) în special de cei cu vârste între 55-73 de ani dar și de tineri.

      Un aliment care este din ce în ce mai atractiv nu numai pentru consumatorii italieni dar și pentru cei din afară, o piață care în Italia facturează  14,3 miliarde de euro.

Lasă un răspuns