[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Academia Română din Roma va avea un nou director

Diana Turconi a fost numită director al Academiei Române din Roma și ]n scurt timp va veni la noul post din Capitala italiană.

Precizăm că instituția academiei funcționează fără director și director de programe de câteva luni. Profesorul universitar Mihai Bărbulescu și-a încheiat misiunea în septembrie 2016 iar directorul de programe, poeta Daniela Crăsnaru, în decembrie 2016, deși a fost prezentă până în martie 2017.

Prestigioasa insitituție românească din Roma desfășoară, și cu personal redus, evenimente din cele mai variate, cu un participarea românilor și italienilor din cele mai diferite sectoare ale artei și culturii, fiind un punct de referință pentru comunitatea românească și România în Peninsulă.

Diana Turconi  este diplomat, scriitoare și ziaristă. A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universităţii din București. A urmat cursuri de specializare la Sorbona, Paris și are un masterat în geopolitică. A lucrat la ICE Romtrans. A lucrat ca reporter, apoi ca redactor specializat în problematică socială la Revista 22 și a colaborat cu Dilema Veche și cu alte publicaţii. În 1998 a intrat în diplomație, ocupând, prin concurs, un post la Ministerul Afacerilor Externe. A fost director al Direcţiei Relaţii Culturale, Educaţionale și Știinţifice și a activat în misiunile diplomatice ale României, ajungând la gradul de ministru plenipotenţiar. În 2002, în semn de recunoaștere a activității sale, Sfântul Scaun, prin Papa Ioan Paul al II-lea, a decorat-o cu Ordinul „Sf. Grigore cel Mare“, în grad de comandor cu placă. În 2013, Ordinul Suveran Militar de Malta i-a decernat Crucea cu Coroană a Ordinului Pro Merito Melitensi, asimilabilă tot gradului de comandor.
A publicat volumele “Una şi aceeaşi iubire” (editura Cartea Românească, 1986), “Legaţi-vă centurile de siguranţă” (editura Cartea Românească, 1988), “Eu sunt ţinta. Geo Bogza în dialog cu Diana Turconi”  (editura du Style, 1996), “Mica prăvălie cu orori. 11 romane” (editura du Style, 1997) și numeroase articole. Din 1990 este membru al Uniunii Scriitorilor din România. (info contul Google+: https://plus.google.com)

Redacţia