[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Accident grav cu un român în portul Ancona

       14 iunie, portul Ancona

       Un muncitor român de 46 de ani (angajat de o firmă străină, abia sosit din țară) a căzut în mare de pe un iaht pe care lucra. În cădere s-a lovit de o altă ambarcațiune aflată alături, pierzându-și cunoștința și ajungând în mare. Rapiditatea și spiritul de echipă al colegilor au făcut ca primul ajutor să fie imediat, fiind scos din apă, dar în condiții grave.

        Sosită la fața locului de urgență, ambulanța l-a transportat la secția de prim ajutor a Spitalului Regional Torrente. Românul a suferit un traumatism cranio cerebral grav dar partea cea mai preocupantă este apa sărată din plămâni intrată în timpul înecului.

       Dacă ajutorul colegilor de muncă din șantier nu ar fi fost atât de rapid, spun medicii, românul ar fi fost deja mort.

        Muncitorul român se află în secția reanimare unde va fi supus unor îngrijiri medicale delicate, fiind încă în pericol de moarte chiar dacă la spital a ajuns conștient. Încercând să comunice, personalul medical s-a aflat în imposibilitate datorită faptului că omul nu vorbește italiana, fiind de puțin ajuns în Peninsulă.

      Cu 5 zile înainte, un alt accident grav a avut loc în același port, un muncitor italian de 34 de ani pierzându-și viața. Ieri, în ziua accidentului românului, se țineau funeraliile italianului decedat.

Rodica Ciobotaru

Lasă un răspuns