[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Acord de cooperare între fotbalul vrâncean și cel din Treviso (Italia)

Dan Dumitru

Reprezentanul Asociației Județene de Fotbal Vrancea, Dan Dumitru, și cel al Comitatului Regional Veneto – Dario Ortolan, consilier zonal din Treviso, au avut o întâlnire miercuri, 30 august, la Treviso (Italia).

După corespondențe purtate de-a lungul a mai multe luni de zile, se concretizează astfel un parteneriat benefic pentru ambele părți în vederea colaborării celor două entități fotbalistice.

Tema principală este colaborarea în fotbalul juvenil, în special, dar și conlucrarea pe probleme de arbitraj. Cel mai important lucru este, însă, participarea la cursuri intensive ale antrenorilor de copii din Vrancea, organizate în Nordul Italiei, precum și susținerea unor cursuri practice ale antrenorilor italieni, în România.

În urma acestui parteneriat, începând cu acest sezon, se vor efectua, atât în Italia cât și în România, tabere și turnee de fotbal pentru copii. Totodată, se vor realiza schimburi de experiență româno-italiene la nivelul antrenorilor cu licențe A, B și C, din cele două asociații, iar cei mai buni arbitri vor fi delegați, spre finalul campionatului, pentru a conduce meciuri în campionatele din Vrancea și Regiunea Treviso.

S-au pus bazele și pentru un proiect de întâlnire a unei echipe de copii de 14 ani sau mai mici dinVrancea cu o selectionata formată din copii români din zona Trevizo.