[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Auf Wiedersehen PSD Austria

laura hant

Printr-o scrisoare adresată redacției, Laura Hant, președintele filialei PSD Austria a anunțat demisia din acest partid

Sunt momente in viata cand ajungi la rascruci de drumuri, marcate sau nemarcate ca atare.Sunt momente in mersul nostru prin lume in care ajungem sa ne intrebam daca drumul ales a fost, este si va fi ce lmai bun, pentru a ne ajuta sa trecem prin viata asa cum credem noi ca este bine, dar mai ales pentru a ajunge in final acolo unde ne-am propus fara ca propia constiinta sa fie mutilata. Sunt momente in viata fiecaruia in care obiectivele alese trebuie atentcantarite, regandite si chiar reformulate, pentru a reduce la minim riscurile, pierderile si posibilitatea nasterii unor frustari deranjante, pentru noi si pentru cei din jurul nostru. Si mai sunt situatii in care trebuie sa ne asumam diferite lucruri, mai putin placute, cum ar fi: esecuri, dezamagiri, nemultumiri, etc.

Astfel de momente pot sa apara mai rar sau mai des, functie de parcursul asumat de fiecare muritor in parte. Important este sa-le recunoastem, sa-le acordam importanta cuvenita si sa actionam in consecinta, chiar daca nu ne este usor, chiar daca constatam ca ar trebui sa ne schimbam radical, chiar daca alegerea schimbarii ne apare a fi echivalenta unei dezertari.

Viata merge galopant inainte, lumea se transforma vizibil iar Romania se straduieste gafaind sa tina ritmul, nemaiavand timp sa invete din greselile facute de altii si renuntand la un amplu dialog national care se ne ajute sa alegem calea cea mai dreapta pentru toti romanii.

Societatea romaneasca se radicalizeaza, se rigidizeaza, se divizeaza periculos si, nu in ultimul rand, isi pierde din elasticitate prin renuntarea pe fata la toleranta, la intelegerea si acceptarea semenilor nostri care “indraznesc sa aibe alte pareri, optiuni, simpatii, asteptari sau orizonturi”, privind definirea interesului si binelui comun.

E trist savezi si sa auzi ca tara se ia si se da inapoi. Tara suntem noi, toti romanii,si ea ori apartine tuturor ori nimanui. Democratia romaneasca sufera insa in acest moment de sindromul “strada”. Strada este insa un semnal sensibil al problemelor care framanta un popor, al pericolelor care pasc o natiune, motiv pentru care trebuie serios luata in seama si tratata corespunzator, in regim de urgenta medicala, prin comunicare, consultare si respect. Problemele ridicate de oamenii iesiti in strada trebuie urgent rezolvate in spiritul democratiei si al legii. Statele puternice, marile democratii, nu sunt conduse din strada ci din cancelarii.

Imi doresc o Romanie in care lumea, romanii, indiferent cine conduce tara, sa nu mai fie nevoiti, sa nu aiba motive, altele decat de bucurie, sa iasa in strada.

Dar vorba neamtului, “lange Rede, kurze Sinn”, astazi Romania are in domnul Klaus Johannis un noupresedinte ales, pe care il felicit sincer si caruia ii doresc din suflet sa aiba taria si intelepciunea sa-i uneasca si sa-i urneasca pe romani pentru consolidarea unitatii nationale si asigurarea progresului tarii noastre, Romania!

In ce ma priveste, am hotarat sa ma retrag din toate functiile politice detinute si sa-mi rezerv dreptul de a-mi proiecta in liniste si libertate, in in timitatea familiei, parcursul pentru anii viitori. Le multumesc, peaceasta cale,tuturor celor care au avut incredere in mine si le doresc mult succes si o viata mai buna in Romania lucrului cu adevarat bine facut!

 

Laura Hant

Austria 11.2014