[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Adoptă o dorință” – copii nevoiași din Vrancea, scrieți lui moș Crăciun în Italia!

      „Am început din timp campania „Adoptă o dorință”- cea mai așteptată activitate pe care am organizat-o cu succes de aproape 4 ani”, scrie pe contul său vrânceanca Doina Butnaru, stabilită de mai mulți ani în nordul Italiei. 

Doina Butnaru

      Doina este coordonatorul Asociației Culturale „La Coccinella Viola” (Buburza Mov) cu care desfășoară activități diferite, printre care și cele de voluntariat.
ADOPTĂ O DORINȚĂ este o inițiativă care funcționează cam așa: Doina a contactat mai mulți învățători  (nu primărie! – ține să specifice) care să  trimită cazuri sociale de copii necăjiți. „Copiii scriu o scrisoare cu dorințe iar ea și colaboratorii săi găsesc Moșul care să le trimită pachetul de Crăciun, respectând pe cât se poate dorințele copilului. Anul trecut a  reușit astfel să trimită nu mai ăuțin de  176 pachete in județele Bacău și Vrancea.

     „Asta e tot. Asta o poate face oricine. În orice țară. Noi postam scrisoarea iar cei cu inima bună, fac un pachet.” mai scrie Doina.

      Simplu adică, doar să vrei. 

      „Alegeți o scrisorică, faceți un pachet pentru copil urmărind să respectați dorința scrisă pe cât posibil apoi trimiteți pachetul la adresa trimisa de noi sau la noi. Pachetele vor fi strânse și dăruite în zilele de Crăciun de către Moș Crăciun adevărat .

      Tot ceea ce vă rog este să trimiteți în pachet lucruri noi, respectând mărimile copiilor. Să împachetați cutia în hârtie de cadou, scriind pe ea numele copilului și vârsta.

      Nu trimiteți bani!!!”

      O inițiativă care arată că, deși departe de țară, românii sunt mereu cu sufletul acasă, la cei nevoiași, la cei care nu au niciodată șanse egale într-o Românie a inegalităților abisale. 

     Despre proiectul său a scris și presa locală din Italia. O localitate întreagă, Valbrona,  s-a mobilizat, la apelul Doinei, pentru a tirmite daruri copiilor sărăcuți.  

Lasă un răspuns