[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

ADRI – Apel adresat autorităților române pentru stoparea traficului de persoane

Sâmbătă, 30 iulie 2016, cu ocazia Zilei mondiale împotriva traficului de persoane, ADRI – Asociatia Femeilor Romance din Italia, si Ebano Onlus  – Proiectul „Lumina” exprima profunda ingrijorare în legătură cu informatiile semnalate de „La Stampa„,  „La Repubblica” (29.07.2016), Thomson Reuters Foundation News (21.07.2016) si „Avvenire” (15.07.2016) privind situația românilor.

Gravele încălcări ale drepturilor omului la care sunt supuse mii de femei din România, minori neînsoțiți, adolescente/i in tara și în străinătate, exploatati din punct de vedere al muncii și/sau sexual, provoaca indignarea cea mai profunda, motivandu-ne si mai mult în lupta împotriva traficului de persoane care sta la baza colaborarii asociațiilor noastre.

Fenomenul traficului de persoane este dramatic și foarte difuz. Estimările indică 1.200.000 de victime în lume, unul din cinci fiind copii sau adolescenți, insa cifrele reale sunt mult mai mari. Recentele date oficiale vorbesc despre 15.846 victime confirmate sau suspectate ale traficului în Europa, din care 15% minori. In Italia, 1.125 de persoane sunt cuprinse în programe de protecție, 7% dintre ele fiind minori, comunică „La Stampa”, 29.07.2016..

Solicităm autorităților italiene și române să se activeze și mai mult pentru prevenirea acestor fenomene și pentru protejarea categoriilor vulnerabile și expuse riscului.

Convinse fiind că menținând vie atenția publicului față de aceste crime revoltătoare, reprezentând astfel primul pas pentru a le putea contracara, facem apel la mass-media să continue să pună în evidență astfel de informații.

          Silvia Dumitrache

Președinte Associazione Donne Romene in Italia — ADRI

                                               Michelangela Barba 

Președinte Associazione Ebano Onlus

Milano, 30.07.2016