[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

AeroMobil 3.0 – prima mașină zburătoare din lume pe piață

aeromobil

Prima mașină zburătoare din lume, AeroMobil 3.0, va intra în producție de serie, anunta NewsWeek.

AeroMobil 3.0 este prima masina zburatoare din lume ce va fi scoasa la vanzare la scara larga. Modelul slovacilor de la AeroMobil poate rula atat pe sosea, cat si in aer, cu anumite limite.

mobil

Masina zburatoare nu poate depasi o viteza de 160 de kilometri la ora in aer. De asemenea, altitudinea maxima la care poate zbura este de 2.987 de metri. In ceea ce priveste autonomia de zbor, aceasta este de 692 de kilometri. Modelul companiei din Slovacia va fi dotat cu un pilot automat partial si va avea si o parasuta de urgență, ce se va declansa singura in caz de nevoie.

Carburantul mașinii va fi benzina, iar consumul estimat este de 15 litri/ora. Pentru a putea conduce o masina zburatoare, soferii au nevoie de un permis normal, potrivit producatorilor. Nu se stie inca daca este necesar si un permis de pilot.

Pentru a putea ateriza, nu este obligatoriu sa gasiti un aeroport, fiind suficient un teren cu o lungime de 200 de metri. Conform producatorilor, Uniunea Europeana a manifestat un sprijin puternic pentru dezvoltarea acestui proiect.

Încă nu se știe exact prețul dar se estimează la câteva sute de mii de dolari.

onlinereport.ro