[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Agenda Italiei” – o nouă publicație FALSĂ pentru românii din Peninsulă

      Duminică, 28 octombrie, cu ocazia evenimentului „Româncuța în bucătărie” care a avut loc la Centrul Cultural si Spiritual Bizantin Sfintii Trei Ierahi din Via Flaminia, 353, Roma, o nouă publicație a fost distribuită celor prezenți: „Agenda Italiei”.

Coperta publicației

           Frumos colorată, pe hârtie lucioasă, cu publicitate de la companii multinaționale sau mici antreprenori români din Italia, la prima vedere de bună calitate…

          Dând o privire mai atentă prin paginile acesteia , 16 la număr, ne-am dat seama că în cele 13 pagini cu articole, niciunul dintre acestea nu este semnat.

           În căsuța redacțională scrie: „Agenda Italiei este un ziar editat în România și se supune legilor românești în materie.”  Există pe prima pagină și un număr de înregistrare ISSN (se înregistrează publicațiile periodice la Biblioteca Națională a Roimâniei) care, însă, la o verificare, nu a dat nici un rezultat.

          În această căsuță redacțională nu se specifică ce este mai important: cărei societăți, asociații sau persoane fizice aparține și unde s-a tipărit, așa cum legea prevede.

          Mai mult, contactând-o pe Cornelia Crâșmaru,  „directorul editorial” al publicației, – după cum scrie în căsuță -, aceasta a rămas stupefiată și indignată să afle că este la conducerea unei publicații de care nu a auzit: „sunt stupefiată sa aflu că de fapt… Nici nu știu ce sa mai zic. Chiar am rămas șocată și neg orice legătură cu acest ziar.” 

          Cornelia Crîșmaru este jurnalistă, dar la publicația „Agenda diasporei” care este binecunoscută românilor din mediul online.

Căsuța redacțională

            Așteptăm să vedem ce vor spune Wind și Money Gram,  care au cumpărat câte o pagină întreagă, dar și bannere pe prima, despre faptul că-și fac promovare într-o publicație clandestină, ai cărei „editori” habar nu au de aceasta.

         Faptul este cu atât mai grav cu cât cei care au realizat acest ziar s-au folosit de numele românilor pentru a-i face responsabili ai unei publicații despre care nu știu nimic. 

Cristi Merchea

 

 

 

 

Lasă un răspuns