[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

AGRODIASPORA – Programe de finanțare interesante pentru românii care vor să se întoarcă acasă, în agricultură

13403762_1045302182217784_2411255716172288540_o

Dan Stoenescu, Ministrul Delegat pentru Românii de Pretutindeni, alături de o echipă de directori din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România, desfășoară campania de informare AGRODIASPORA cu privire la posibilitatea românilor de peste hotare de a investi în afacerile agricole din țară.

O delegație mixtă a organizat timp de trei zile la Milano, Torino și Roma sesiuni de informare a românilor din Italia cu privire la posibilitatea accesării fondurilor existente în România pentru investiții agricole. Doi directori din AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale)  au explicat românilor prezenți aseară, 10 iunie, la sediul Ambasadei României la Roma, modalitățile, timpii și condițiile finanțării ideilor lor.

Ministrul Dan Stoenescu a explicat, la fel ca și unul din reprzentanții Ministerului Agriculturii, că nu este vorba despre măsuri specifice, create în mod expres numai pentru românii in diaspora, răspunzând la întrebarea unuia dintre paricipanți. Proiectele se adresează tuturor cetățenilor români care, într-o forma sau alta, vor să implementeze proiecte și activități comerciale în sectorul agricol. Mai mult, există și posibilitatea ONG-urilor sau asociațiilor non profit de a primi finanțare pentru ideile și proiectele sociale.

Cei din diaspora, a spus ministrul Stoenescu, au particulariatea de a fi văzut și alte lucruri față de cei din țară, de  a vea o altă experiență pe care o pot exporta în țara de origine cu ajutorul miliardelor de euro acordate României până în 2020.

To