[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ai cearcăne? Folosește aceste remedii naturiste la îndemâna oricui

Cearcănele apar din cauza oboselii cronice, a stresului, a orelor lungi petrecute în fața calculatorului sau a televizorului, dar și din cauza fumatului și a dietei nepotrivite. Ele sunt inestetice și toți vrem sa scăpam de ele. Iată câteva remedii la îndemâna oricui

Un remediu simplu pentru care puteți opta este aplicarea feliilor de cartofi pe pleoape, timp de 10-15 minute. Va spălați apoi cu apă călduță.

Masca din lapte praf și miere. Amestecați o linguriță de lapte praf cu 1 linguriță de miere de albine. Apoi aplicață această compoziție peste cearcăne și lasați-o să acționeze timp de 15-20 de minute.

Masca din gălbenuș de ou este foarte bună dacă o folosiți o dată pe săptămână. Aveți nevoie de puțin ulei de migdale dulci, puțin gălbenuș, câteva picături de zeamă de lămâie și un varf de cuțit de praf de borax. Se amestecă bine toate substanțele și se aplică de jur-împrejurul ochilor. După 10-15 minute se clătește cu multă apă caldă.

Aplicați comprese reci cu infuzie din petale de trandafir. O lingură de petale uscate la 100 ml apă. Se folosesc trandafirii de dulceață.

Comprese cu infuzie de flori de tei. Se pun alternativ, comprese reci și calde. Se începe cu compresele calde și se termină cu cele reci.

Ceai de albastrele. Plantele se pot găsi la plafar. Se face o infuzie, apoi când ceaiul e călduț se folosesc două discuri demachiante pentru comprese.

O metodă clasică de combatere a cearcanelor este „lingura din congelator”. Puneți două linguri din inox în congelator pentru jumatate de oră, apoi le scoateți și masați cearcanele cu partea bombata a lingurei.

Castravetele este folosit din cele mai vechi timpuri în tratamentele cosmetice. Puteți tăia feliuțe de castravete și să le aplicați pe ochi.