[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Aici nu ești președinte!” – Protest al moldovenilor la vizita președintelui Dodon la Roma

Așa cum vă anunțam în materialul de acum o săptămână, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va efectua  vizită de lucru la Roma. 

 Sâmbătă, la orele 16, acesta va avea o întâlnire și cu o parte a moldovenilor emigrați în Italia, mai precis comunitatea acestora din Roma, la Palazzo Grassi din Via Merulana, 60.

Ca o expresie a non-indiferenței moldovenilor din Roma la declarațiile antieuropene, antiromânești și antiunioniste ale președintelui Dodon, duminică,  5 noiembrie, orele 10.00-12.00, la Roma,  în Piața Repubblica „va avea loc manifestatia autorizata de contestare a presedintelui neconstituțional a R.Moldova Igor Dodon” potrivit contului Facbook a Tatianei Ciobanu.

Tatiana Ciobanu și un grup civic au fost cei care au cerut și au obținut autorizația de manifestare de la Chestura Romei. Nu li s-a permis pe via Merulana, în locurile unde va fi prezentă delegația președintelui pe motiv de lipsă de spațiu.

Motivul este foarte clar: „cum face Dodon să vină într-o țară europeană când el este declarat antieuropean, antiromân , antiunionist?”

Pe surse, Dodon va veni cu mai multe persoane din anturaj, „oameni simpli” care vor poza în migrați moldoveni la Roma și vor da declarații presei aservite. 

Cristi Merchea

Lasă un răspuns