[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Alarmă în Italia, 7 victime și un dispărut la Livorno

Alarmă în Italia. 7 morți și o persoană dată dispărută, la Livorno în urma ploilor abundente care au provocat, începând de sâmbătă seară, 9 septembrie, numeroase pagube.

Protecția civilă și armata fac investigații suplimentare și există o teamă că, mai ales în zonele deluroase din sudul orașului (Montenero, Monterotondo, Valle Benedetta) ar putea exista și alte victime.

La „Tre Ponti”, una dintre cele mai faimoase plaje din Livorno, peretele care susține podul de-a lungul coastei s-a prăbușit. Nămolul a măturat plaja, trăgând cu el mașini, furgonete, scutere.

Zeci de case inundate. În unele locuri, apa a ajuns chiar la doi metri, inundând toate locuințele de la parter. Unele cartiere periferice, cum ar fi Salviano, au fost evacuate. Probleme grave, de asemenea, în cartierul Quercianella.

La Pisa, patru fete au rămas blocate într-o parcare subterană inundată și s-au salvat pentru că s-au urcat pe acoperișul mașinii până la sosirea pompierilor.

Primarul orașului Livorno, Filippo Nogarin a declarat: „Ne confruntăm cu o situație dramatică!”, informează Corriere della Sera.

Și alte zone sunt grav afectate de ploile și vijeliile ce au cuprins mai întâi regiunile Liguria, Toscana, Lazio, Roma cauzând alunecări de teren și pagube însemnate.

Vom reveni cu amănunte!