[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Alegeri administrative în Italia în 3.847 localități. Românii pot candida

În perioada 15 aprilie și 15 iunie  localităție cu termen ajuns la final de mandat ale organelor administrative alese în primul semestru din 2014 sau în cele unde au avut loc alegeri anticipate, au loc alegeri administrative.

Iată localitățile unde au loc alegerile: AICI

Astfel, în această perioadă vor avea loc alegeri în 3.847 localități, din care 3.650 în regiunile ordinare și 197 în regiunile cu statut special. Menționăm cî în Italia regiunile SiciliaSardegnaValle d’AostaFriuli-Venezia Giulia și Trentino-Alto Adige/Südtirol sunt regiuni autoome.

Lista primăriilor unde vor avea loc alegerilor este încă provizorie

Se va vota în 27 de localități reședințe de provincie (Ascoli PicenoAvellinoBariBergamoBiellaCaltanissettaCampobassoCesenaCremonaFerraraFirenzeFoggiaForlìLecceLivornoModenaPaviaPerugiaPesaroPescaraPotenzaPratoReggio EmiliaSassariUrbinoVerbania e Vercelli), din care 5 sunt și reședințe de regiune. (BariCampobassoFirenzePerugia e Potenza).

Cea mai mică localitate unde au loc alegeri este  Moncenisio (TO), care avea doar 29 de lcouitori la 31 decembrie 2017, potrivit ISTAT.

Românii rezidenți în Italia pot candida pe listele comunale. Experiențele de la ultimile alegeri ne-au arătat însă că aceștia nu depășesc pragul câtorva voturi, comunitatea fiind net dezinteresată de sprijinirea candidaților și de implicarea în viața politică italiană.

Lasă un răspuns