[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Alexandra Agiurgiuculese – fata de aur a Italiei e româncă (video)

Cotidienele sportive italiene s-au întrecut în aplauze și laude la adresa Alexandrei Agiurgiuculese, campioana de la Tarragona. 

Ediția a XVIII-a a competiției sportive Jocurile Mediteraneene, dedicată țărilor care se scaldă în „mare nostrum” (așa cum o chemau romanii), desfășurată în Spania, a adus pe podiumul pe extraordinara sportivă de origini române Alexandra Agiurgiuculese. Talent indiscutabil, Alexandra s-a impus la proba individuală de gimnastică ritmică, câștigând medalia de aur.

33 de discipline are această competiție, anul acesta participând 3600 de sportivi din 26 de țări.

Antrenată la clubul ASU din Udine, potrivit https://www.oasport.it, Alexandra și-a demonstrat încă odată „calibrul internațional” cu cel mai bun punctaj obținut vreodată la această disciplină. Ea a făcut parte dintr-o echipă, alături de  Milena Baldassarri (Fabriano) și Alessia Russo (Harmony).

17 ani, născută la Iași la15 ianuarie 2001, e multiplă medaliată la campionatele europene de juniori și campionatele românești și italienești. Din 2010 părinții emigrază în Italia, iar din 2012 Alexandra reprezintă lotul național italian.

Alexandra este „l’individualista italiana la piu vincitrica da sempre”, potrivit Eurosport.

foto: http://www.federginnastica.it/

video-it.eurosport.com

 

 

Lasă un răspuns