[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Alexia Urtoi – micuţa vedetă româncă la Rignano Flaminio

alexiaRignano Flamino. Un DJ salută România.

Zilele trecute am participat la o seară de cultură într-un mediu deosebit, cel al conacului familiei Borgia, al Papei Alessandro VI-lea mai precis, situat la Rignano Flamino (Roma Nord). Înainte de a începe s-a socializat, s-a ascultat muzică de fond şi, să nu-mi cred urechilor, crainicul sau DJ-iul a salutat România.

N-am stat mult pe gânduri şi am căutat repede organizatoareaea şi cea care mă invitase acolo, ziarista Monica Maggi, să–mi explice cui era adresat salutul într-o sală plină de italieni, unde singurul român eram eu. Credeam că eram numai eu, pentru că Monica m-a şi condus la Fabio, crainicul, să mă prezinte. Acesta, foarte la mână, bucuros că are de-a face şi cu presa românească, mi-a turuit repede şi entuziast despre o fetiţă-fenomen care se afla printre noi. O fetiţă româncă ascunsă timid, în spate, alături de mama şi o prietenă de-a mamei.

Mirate la rândul lor de existenţa unui alt român, am început să vorbim în limba dulce românească.

Micuţa româncă nu este alta decât Castigatoarea locului I la San Remo Junior în 2011, Alexia Urtoi.

Este oaspetele, alături de mama, la prietena lor Cristina Căzăcuţu şi crainicul Fabio din Rignano Flamino. Tocmai a participat la preselecţia concursului Tour Music Fest care se va ţine anul acesta la clubul Piper, la Roma. S-a prezentat şi anul trecut la preselecţie, neajungând însă în semifinale. Motiv pentru care anul acesta a fost invitată din nou de organizatori.

 alexia si mamaDouă titluri de campion mondial, două medalii de aur şi patru medalii de argint!

–       Fabio mi-a vorbit foarte frumos despre tine, spunându-mi că eşti o vedetă în Statele Unite. Aşa e?

–       Să zicem, surîde ea timid şi modest.

–       De ce numai “să zicem”?

–       Am participat anul trecut la campionatul Mondial al Artelor care s-a desfăşurat la Hollywood unde am obţinut două titluri de campion mondial, două medalii de aur şi patru medalii de argint.

–       Şi califici cu “să zicem” toate astea?

Surâde dar nu e nici pe departe plină de ea. Probabil că e o joacă pentru unii să devii campion mondial. La toate cele şase probe practic a cucerit ce era mai bun. Două probe cu pian şi voce, o probă cu tobe şi voce şi celelalte cu voce ne spune Alexia cu simplitate dar clar, coerent. Vorbeşte o voce de om mare trupul acesta de copil şi nu reuşesc să înţeleg dacă trebuie să mă adresez unui copil sau unui copil cu experienţă de adult.

Îmi spune fericită că talentul l-a moştenit de la mama care o soarbe din ochi şi e atentă la ea,  dar se vede că ştie ce are alături.

Când o întreb de şcoală, lucurile sunt la fel de coerente şi simple: cursuri de canto la Palatul Copiilor din Iaşi cu profesoara Cristina Cozma care cred că e mândră la fel ca mama cu o asemenea elevă.

–       Şi şcoala, unde înveţi?

–       Sunt elevă la Liceul Naţional din Iaşi.

–       Nu eşti cam mică pentru liceu, întreb într-o ingornţă care dă de gândit micii vedete.Şi răspunsul e pe măsură.

–       Nu.

Câteva sute de copii şi tineri au participat la cea de-a doua audiţie pentru ediţia a VII-ea a Tour Music Fest, practic preselecţia pentru semifinală. De data aceasta Alexia  a tre cut fără probleme toate probele. Se grăbeşte să meargă la şcoală, la Iaşi, unde o aşteaptă ore de muncă. Elevă în clasa a cincea, Alexia are rezultate bune cu toate orele petrecute în pregatirea muzicală, artistică sau pe scenele din lume.

Pentru că, dând o privire pe youtube, facebook şi celelalte canale, de ajuns să tastezi numele ei şi eşti invadat de filmuleţe din concerte la ROMANIA GOT TALENT, Iaşi, Braşov,Italia, Statele Unite  etc.

Am stat câteva momente de vorbă cu o mică vedetă care m-a făcut să mă simt mic dar tare mândru că, între cei 200 de italieni prezenţi la manifestare, incluşi primarul şi alţii mai mari, cea mai de valoare persoană era o micuţă româncă venită din dulcele târg al Iaşului.

http://www.youtube.com/watch?v=Gi3KdGIKKhI

Cristi Merchea