Anumite alimente declanşează sentimente de furie și agresiune, în timp ce altele ajută la controlul acestora
Statul în trafic sau frustrările acumulate la locul de muncă, pot declanşa sentimentul de furie. Cu toate acestea, expunerea preamult la această emoție puternică, în timp poate avea un impact negativ asupra sănătății. Furia este legată de încordarea musculară, probleme de piele, stres și creșteri ale tensiunii arteriale și ale ritmului cardiac. Din punct de vedere psihologic, de multe ori aceasta se transformă în resentiment de tipul mâniei, resentiment, ceea ce duce chiar la depresie dacă se menţine pentru perioade lungi de timp.
În mod evident, evitarea situațiilor care provoacă furia este benefică, așa cum este obţinerea cantităţi adecvate de exercițiu și, dacă este posibil, practicare de tehnici de relaxare. Dar furia poate fi, de asemenea, gestionata prin alimentaţie. Mai mult decât atât, anumite alimente pot declanșa crize de furie, de fapt. Să aruncăm o privire mai atentă la legătura dintre alimentele nesănătoase și sentimentul de furie.
Obiceiuri alimentare care declanşează sentimente de furie
Nicolette Pace, un nutriţionist, afirma: “carbohidraţii sunt de multe ori vinovaţi de decalnșarea sentimentelor de furie. „Ei nu dau corpului tot ceea ce are nevoie pentru a face față stresului zilnic,”, a spus ea. Mai mult decât atât, „Deficienţele în substanțe nutritive, de tipul magneziului sau manganului, vitaminei C, sau a unora dintre vitaminele B pot face o persoană hiperactivă față de un factor de stres.”
S-a constatat că, în comparație cu persoanele care mănâncă alimente sănătoase, cu mar fi fructe, verdeţuri şi fasole, cei care consumă alimente ambalate sau prelucrate devin iritabili mult mai ușor. Dietele neechilibrate care conţin alimente procesate și cu cele mai multe deficiențe de nutrienți au fost conectate cu tendințe violente și agresive.
Alimente care ajută la controlul stresului și al furiei
De exemplu, la fel ca frunzele verzi, kiwi au un conținut ridicat de vitamina C, un antioxidant cunoscut în lupta cu stresul. Frunzele verzi conțin, de asemenea, magneziu, un nutrient responsabil pentru relaxarea musculaturii și reducerea anxietăţii
Laptele de nucă de cocos este, de asemenea, o bună sursă de nutrienţi care ajută la reglarea nivelului de stres şi la reglarea nivelului de zahăr din sânge. De fapt, un studiu a constatat că cei care au consumat acest lapte și-au redus nivelurile de glucoză și ca urmare au avut mai puţine probabilităţi să dezvolte alte boli.
Alte alimente care ajută la reducerea stresului și, prin urmare controlează furia, sunt: carnea de curcan, migdalele, cartofii dulci, ciocolata neagră şi afinele.
Carmen Vranițiani