[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Alimente care provoaca dureri de cap

Durerile de cap sau aşa-zisele migrene pot da următoarele simptome care includ: durere pulsatilă, greaţă, sensibiltate la lumină şi sunete,precum și alte efecte secundare neplăcute. Toate acestea sunt cu siguranţă lucruri care pot fi evitate, dacă avem informaţia necesară. Și,totuși, multe persoane care suferă de migrenă pot avea un atac de migrena datorită alimentelor pe care le mănâncă. O alimentaţie adecvată, poate reduce frecvenţa şi severitatea atacurilor de migrenă.

Întimp ce nici o dietă nu este perfectă pentru toată lumea, avem puterea însă de evita o gamă largă de alimente care declanşează migrena.

Lactatele și produsele din carne

Persoanele care suferă de migrenetrebuiesăfieatente la produselelactate, carneşipește. Este riscantsă consumi carnea prelucrată,cumar fi cârnații de toatetipurile, mezelurilepicanteşi tot ce conţinepiper. Produselelactate cu adevăratbogateîngrăsimi, cumar fismântânasaubrânzaCheddar, sunt de asemenea, potenţialedeclanşatoaredemigrenă.

 

 Ce tipuri de legume şi fructe declanşează migrena

Cei care suferă de migrene au nevoie de o mulțime de fructe și legume în alimentaţie,  dealtfel ca noi toţi. Cu toate acestea, fructele, precum prunele, smochinele, avocado și stafidele potcauza probleme, mai ales în cazul în care sunt coapte. Legumele care ar trebui consumate sunt: usturoiul verde, fasolea și mazărea.

Pâinea care artrebuie evitată

Dinfericire, pâinea nu este,de obiceio problemăpentrucei care suferă demigrene. Cu toate acestea, există câteva tipuri, pe care nu artrebuisă le consumăm. Pâinea din aluat acru, blatul de tort din cafea sau oricefel de pâine care conținebrânză, artrebuisăfieconsumată cu moderaţie. Orezul este un substitut mai bun,împreună cuorzulsaumeiul. Pâinea de porumb ş pastele pot cauza și ele atacuri de migrenă

Băuturi care trebuiesc evitate

Nu doar alimentele solide pot declanşa un atac de migrenă. Anumite băuturi pot declanşa, de asemenea, migrene. Ciocolata nu este de ajutor în cazul celor care suferă de migrene,astfel încât toate băuturile care conțincafea sau ciocolată ar trebui evitate. Sensibilitatea la cofeină este comună și unele băuturi alcoolice sunt, de asemenea, riscante, mai ales vinurile și berea neagră.

Riscurile declanşate de produse care conțin zahăr

Nu există nici un motiv pentru care cei care suferă de migrenă nu pot consuma dulciuri, atâta vreme cât își iau câteva măsuri de precauție. După cum am menționat anterior, ciocolata este un declanșator comun al migrenei, dar poate cauza şi mai mult rău dacă este combinată cu nuci. Deci, dacă trebuie să mâncaţi ciocolată, săriți peste produsele care conţin și nuci. Produsele de patiserie, care necesită drojdie, sunt de asemenea problematice.

Obiceiuri sănătoase

Uneori, nu este ceea ce mănânci periculos, ci în ce cantitate mănânci. La Universitatea din California, s-a declarat că,săritul peste mese sau o cantitate mică de zahăr în sânge, poate declanșa, de asemenea, migrene. Dacă ţineţi cont de ceea ce mâncati sau faceţi o listă cu alimentele care nu vă provoacă un atac, ar trebui sa reduceţi semnificativ simptomele migrenei.

 Carmen Vraniţani