[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Alimente care vă ajută să slăbiţi şi vă menţineţi în formă, natural

Dieta poate fi destul de variată în funcţie de zile și de vârstă. Specia umană pare să se mişte din ce în ce mai rapid cu fiecare zi ce trece, dând la o parte valorile, tot ceea ce este sănătos fiind înlocuit cu ceea ce este convenabil şi care se obţine fără efort prea mare. Cu astfel de o cultură, nu e de mirare că ratele de obezitate au ajuns la niveluri atât de ridicate.

Chiar și așa, există o serie de alimente care nu sunt dificil de găsit, și care nu necesită foarte mult timp de preparare.

 

1. Țelina

telinaTulpina de ţelină este destul de fibroasă, fiind săracă în nutrienţi şi mai greu de digerat decât cele mai multe legume. Consumul de ţelină dă senzaţia de saţietate rapid, dar cu un aport minim de calorii. Mai mult, fibrele împiedică asimilarea grăsimilor, absorbind colesterolul. Ca atare, o strategie câștigătoare pentru orice dietă este să mănânci ţelină între mese pentru a opri foamea. Nu numai că acest lucru ajută la prevenirea impulsului de a mânca,  dar,  de asemenea, reduce în mod activ caloriile consumate.

2. Fasolea

fasole_verdeStructura moleculară complexă de proteine ​​și fibre o face mult mai greu de digerat decât făina, zahărul, precum și alte produse alimentare, simple. Când ceva se digeră mai greu, consumatorul tinde să se simtă plin pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, chiar dacă conține o parte modestă de fibre, fasolea este una dintre cele mai sănătoase alimente de bază de pe planetă și este o alegere excelentă pentru cei care au nevoie de o opțiune simplă și necostisitoare de a mânca sănătos, ei nemaisimţind nevoia de a mânca des.

3. Fulgii de ovăz

fulgi-de-ovazFulgii de ovăz sunt o alegere excelentă pentru micul dejun. Având în vedere că metabolismul organismului creşte semnificativ după prima masă a zilei, orice dietă poate rearanja pur și simplu caloriile consumate pe parcursul zilei, astfel încât o cantitate modestă trebuie consumată imediat după trezire. Acest lucru crește cantitatea de calorii pasive arse de organism, fără nici un alt efort. Fulgii de ovăz sunt surse excelente de cupru, fier, magneziu, mangan, zinc şi vitamina E. Toate aceste substanţe ajută organismul să treacă mai uşor prin dieta, fără să se epuizeze. De îndată ce consumi fulgi de ovăz, aceştia ajung în stomac şi îşi măresc volumul, creând un tip de „gel” care îţi conferă rapid  senzaţia de saţietate. După ce mănânci un bol de fulgi de ovăz, te vei simţii sătul cel puţin jumătate de zi şi vei putea să tai un număr mare de calorii din alimentele pe care le-ai fi consumat ca şi gustare între mese.

Țelina, fasolea, fulgii de ovăz sunt, desigur, alimentele de acest gen. Cantități mari de fibre și proteine ​​cu un mic, până la un moderat număr de calorii pe unitatea de greutate, anunță un excelent  raport de fibre, satisfăcător, adecvat unui regim alimentar sănătos. Legumele, carnea de pasăre slabă, muşchiuleţul de porc, și altele, toate se încadrează în această categorie. Făcând unele investigații la băcăniile sau spermercaturile locale, oricine poate învăța să identifice alimentele sănătoase aplicând propria strategie câștigătoare.

 

 Carmen Vraniţani