[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Alimente ce pot otrăvi cu cadmiu

Alimente periculoase care te pot otrăvi cu cadmiu

 

În mod normal, toţi încercăm zilnic să facem alegeri alimentare sănătoase și să trăim  doptând un stil de viaţă sănătos. Dar, uneori, se întâmplă că ceea ce noi considerăm sănătos să ne poată provoca de fapt răul. Având în vedere că o ifinitate de metale grele se găsesc în mediul înconjurător, plantele și animalele sunt printre primele care absorb toxinele, cum ar fi cadmiul deoarece este mai ușor decât altele.

 

Pericolele ascunse

Pe parcursul ultimului deceniu, inul a fost considerat ca un aliment extrem de sănătos, deoarece furnizează cantităţi mari de acizi graşi omega-3, împreună cu niveluri notabile de lignine şi fibre. Femeile care doresc să nu aibă probleme de tipul cancerului de sân au inclus în alimentaţia lor seminţele de in după ce a aflat despre fitoestrogeni de protecție care se găsesc în in.  Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că inul introduce, de asemenea, şi cadmiul în organism – care este cunoscut în declanşarea cancerul de sân, a afecţiunilor renale, a bolilor de inimă şi a osteoporozei. Fibrele solubile din in cresc absorbția de cadmiu, în timp ce cultura în sine este cunoscută pentru a prelua cadmiul din sol, infuzân planta cu metalul.

-in-beneficii-3Inul cultivat într-un sol puternic contaminat reprezintă cea mai mare amenințare. Seminţele de in din China și India – cele două țări aflate în faza de  poluare cu metale grele – sunt mai predispuse contaminării. Deoarece alimentele organice nu au fost testate încă, în vederea testări de metale grele, certificatul ecologic este lipsit de valoare în ceea ce privește cadmiul.

peste-crustacee-fructe-mareDin păcate, seminţe de in nu sunt singurele periculoase pentru organism. Crustaceele conțin cadmiul frecvent întâlnit ca rezultat al poluării mediului. Creveții ieftini, şi stridiile din Asia pot fi consideraţi ca şi exemplu. Plantele de floarea-soarelui sunt, de asemenea, predispuse la acumularea de cadmiu. În plus, dacă sunteți un fan de caise uscate, încercați alte soiuri decât cele cultivate înTurcia, care adesea sunt încărcate cu cadmiu. Mai mult decât atât,  melcii Escargot pot deţine niveluri ridicate de cadmiu din cauza solului contaminat. Muștarul negru indian poate fi, de asemenea considerat riscant.

 

Soluții bazate pe produse alimentare

Așacum unele alimente pot crește nivelurile de cadmiu, altele vă pot ajuta să vă detoxifiați. Fleur Hupston oferă sfaturi valoroase cu privire la modul de a reduce toxicitatea în „alimente de top care  pot detoxifica organismul de metale grele.”

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Carmen Vranițani